Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Brunetka zúri, ochranka ju kvôli oblečeniu nechcela pustiť do klubu: VIDEO ako dôkaz, dáte jej za pravdu!

(Zdroj: TikTok/katiehaywood_x)

LONDÝN - Mladá Britka tvrdí, že ju personál reštaurácie diskriminoval kvôli jej plnoštíhlej postave. Mala na sebe outfit, ktorý podľa ochranky príliš odhaľoval jej krivky. Podobné oblečenie jej štíhlejších kamarátok však boli v poriadku. Ľudia na sociálnej sieti sa mladej ženy zastali a tvrdia, že by sa jej mal podnik ospravedlniť.

Dvadsaťjedenročná Katie Haywoodová sa pri príležitosti kamarátkiných narodenín v luxusnej londýnskej reštaurácii vyfintila. Pri vstupe ju však oslovila ochranka a oznámila jej, že dnu ísť nemôže pre jej outfit a plnoštíhlu postavu. Podľa ochranky bolo oblečenie príliš odhaľujúce. 

Mala, našťastie, oblečenú sukňu, ktorá boli v skutočnosti šaty, ktoré si potom Haywoodová vytiahla, aby si podľa pokynov zakryla brucho. Dostala tiež džínsovú bundu, ktorú musela nosiť celú noc napriek vysokým letným teplotám, ktoré v tom čase sužovali Veľkú Britániu. Všimla si však, že žiadne z jej štíhlejších priateliek, ktoré mali na sebe rovnako odhaľujúce oblečenie, nečelili rovnakým problémom ako ona. Katie sa preto obrátila na TikTok, aby opísala svoje skúsenosti v sérii videí. Tvrdila, že bola nútená zakrývať sa iba kvôli svojej plnšej postave. 

@katiehaywood_x

U never had a proper heart break if u cant scream this word for word

♬ original sound - sped up audios/songs <3

Po tom, čo sa prvé video stalo populárnym a bolo zhliadnuté viac ako 2,4 milióna krát, vyvolal jej príbeh príval podpory od užívateľov sociálnych sietí. Našli sa však aj takí, ktorí tvrdili, že jej oblečenie nie je vhodné do reštaurácie. To mladú ženu viedlo k tomu, aby odpovedala a zdieľala fotografie prevzaté z účtov na sociálnych sieťach, na ktorých boli skutočne sporo odeté ženy. 

"V prvom rade je to reštaurácia/klub pre dopelých. Možno môj outfit nebol vhodný, ale príspevok som nezverejnila kvôli tomu, čo som mala na sebe, len som outfit použila ako príklad na doplnenie príbehu, nech to dáva zmysel. Dôvodom, prečo som to zverejnila, je diskriminácia, ktorej som čelila kvôli môjmu typu tela," vysvetlila vo videu. 

@katiehaywood_x 1st hand discrimination on body image by staff @MNKY HSE #mayfair #mnky ♬ original sound - Katiehaywood_x

V inom videu označila ľudí, ktorí považovali jej oblečenie za nevhodné, za hlúpych. Mnohí Katie pochválili za to, že zvládla túto diskrimináciu a vyzdvihli, že v šatách vyzerala úžasne. "Ľudí vytáča, keď väčšie ženy majú odvahu nosiť niečo, čo odhaľuje ich telo. Prečo? Toto dievča vyzeralo nádherne," píše sa v jednom komentári. "Dievča, vyzerala si nádherne. Takto sa obliekame všetci v kluboch. Buď takýto typ oblečenia budeme môcť nosiť všetci, alebo nikto z nás," uviedol ďalší. "Myslím si, že je potrebné ospravedlniť sa tomu úbohému dievčaťu, ktorému personál vo vašom podniku spôsobil neuveriteľné nepríjemnosti kvôli jej hmotnosti," napísal jeden užívateľ na profile nočného klubu na Instagrame. 

Viac o téme: ReštauráciaOblečenieNočný klub
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu