Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Rybár ulovil v Austrálii najškaredšiu rybu na svete: Keď ju uvidíte, vyľakali by ste na smrť

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BERMAGUI - Profesionálny rybár chytil v hlbokých vodách Austrálie neznámeho tvora, ktorý bol označený za najškaredšie stvorenie na svete. So svojím úlovkom sa podelil na Facebooku. Ostatných užívateľov poprosil o identifikáciu druhu. Jeden z komentujúcich uviedol, že ryba vyzerá ako mimozemšťan.

Jason Moyce ulovil pri pobreží mesta Bermagui neznámu rybu. Tej sa však podarilo vyviaznuť z háčika a odplávať preč. Napriek tomu ju rybár ešte stihol odfotiť a následne sa obrátil na ostatných užívateľov Facebooku, aby mu pomohli s identifikáciou druhu. Moyce rybu nazval tou najškaredšou, akú kedy v živote videl. 

FOTO Rybár ulovil v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Trapman Bermagui)

"Som si celkom istý, že je to sliznatá ryba. Chytená v hlbokej vode, východne od Bermagui. Pravdepodobne najškaredšia ryba, akú som kedy videl. Očividne sa dobre stravuje," okomentoval Jason svoje fotky. Vidno na nich tvora ružovej až sivej farby s vyvalenými očami. Široké ústa zaberajú väčšinu tváre a sú v nich drobné, ale ostré ihlovité zuby v radoch. 

Moyce ďalej priblížil, že ryba vážila asi štyri kilogramy a bola ulovená v hĺbke 540 metrov. Zatiaľ čo niektorí súhlasili s názorom, že ide o sliznatú rybu, ostatní tvrdili niečo iné. "Je to čert morský," uviedol jeden z komentujúcich. "Prosím, vráťte ho späť do jeho vesmírnej lode," zavtipkovala ďalšia osoba. Je možné, že Moyce si zmýlil sliznatú rybu s rybou čertotvarou, keďže obe žijú v hlbokej vode.

Viac o téme: RybárRybaAustrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu