Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

FOTO Muž pil 20 rokov denne osem až desať litrov obľúbeného nápoja: Toto sa stalo s jeho telom

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: profimedia.sk)

BANGOR - Zamestnanec supermarketu Andy Currie sa stal závislým na Pepsicole a zhruba dvadsať rokov konzumoval denne osem až desať litrov tohto nápoja. Varovania lekárov bral vždy na ľahkú váhu a zlozvyku, v dôsledku ktorého sa mu zhoršil zdravotný stav, pribral aj odľahčil peňaženku, sa dokázal vzdať až po návšteve špeciálneho terapeuta.

Andy z Bangoru v Severnom Walese priznáva, že „vždy miloval chuť studenej Pepsi a tento pocit nedokázalo nič prekonať.“ Štyridsaťjedenročný  muž odhaduje, že pri počte deväť litrov skonzumovaného nápoja denne celkovo doteraz vypil 219 000 plechoviek Pepsi, čo je zhruba 8 000 kg cukru. Len pre porovnanie, toto číslo predstavuje približne sedem miliónov kociek. Obľúbený perlivý nápoj mu tak ročne odľahčil peňaženku asi o 7 000 libier (8 140 eur). Informuje o tom portál Lad Bible

"Pracujem po nociach, takže sa mi vždy páčilo konzumovať cukor, ktorý ma udržal v pohybe. Každý deň som si dal  štyri alebo päť dvojlitrových fľašiek Pepsi. „Keďže pracujem v Tescu, mohol som si ich kúpiť a vziať aj domov. Stálo ma to veľa peňazí. Za túto sumu som si mohol každý rok dopriať auto. Kolu som však potreboval a hneď ako som sa zobudil, išiel som do chladničky, nalial som si veľký pohár a pokračoval som celý deň." 

FOTO Muž pil 20
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Spomína si, že  zatiaľ čo iní na rôznych  oslavách popíjali šampanské, on si vždy pripíjal plechovkou koly. Keď sa jeho hmotnosť vyšplhala na 120 kilogramov, lekári ho varovali, že mu hrozí diabetes. Napriek tomu, že sa mu cvičením a diétou podarilo zhodiť zhruba 12 kilogramov, stále nedokázal prestať piť Pepsi. Všetko sa však začalo meniť, keď stretol londýnskeho terapeuta a hypnotizéra Davida Kilmurryho. Práve on identifikoval, že Andy trpí poruchou, ktorá u neho obmedzuje príjem potravy. A čo je najúžasnejšie, už po jednej on-line hypnoterapii pacient hovorí, že sa cíti byť vyliečený a prvýkrát po dvoch desaťročiach sa napil vody.

Len za štyri týždne zhodil šesť kilogramov a je pozoruhodne zdravší. „David ma stretol on-line a hypnotizoval ma asi 40 minút. Neviem, čo povedal, ale potom som už kolu nechcel piť. Stále mám v chladničke dve plechovky, ktoré som si chcel dať pred tréningom, ale nemal som čas. Už mesiac som sa ich nedotkol a ani to neplánujem urobiť. Teraz mám radšej vodu. Moja žena Sarah hovorí, že mám lepšiu pleť a mám oveľa viac energie. Obľúbil som si prechádzky a s manželkou plánujeme v lete vyliezť na Mount Snowdon." 

FOTO Muž pil 20
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

David dodal, že bol zhrozený, keď mu Andy oznámil koľko koly vypije. „Toto bola zďaleka najhoršia závislosť na cukre, o akej som kedy počul. Andy rezignoval  na závislosť, mal nadváhu, bol úzkostlivý a nedokázal hovoriť, pretože bol zadýchaný. Tento druh závislosti je veľmi nebezpečný a vyvíja obrovský tlak na životne dôležité orgány. Bol v štádiu pred cukrovkou  a potreboval sa rýchlo zmeniť skôr, ako ho postihla srdcová choroba a potenciálna rakovina pankreasu. Som rád, že ho vidím piť vodu a zdravé nápoje.“

Viac o téme: ZávislosťColaPepsiAndy Currie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu