Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Július Huliak (85), najstarší inštruktor autoškoly v Európe: Odchádza do dôchodku

Najstarší inštruktor v Európe Július Huliak (85) sa chystá onedlho do dôchodku. Mohol tak urobiť už pred 25 rokmi.
Najstarší inštruktor v Európe Július Huliak (85) sa chystá onedlho do dôchodku. Mohol tak urobiť už pred 25 rokmi. (Zdroj: Nový Čas)

ZVOLEN - Najstarší inštruktor autoškoly v Európe vyškolil viac ako 3 200 vodičov a teraz odchádza do dôchodku. Urobiť tak mohol už pred 25 rokmi. Július Huliak (85) z Očovej (okr. Zvolen) však tvrdí, že ešte by nejaký ten rôčik v práci potiahol, ale robiť nové skúšky inštruktora sa mu neoplatí. Pätnásťtisíc korún (460 €), ktoré by za ne dal, vie využiť aj lepšie.

Alkoholu, fajčeniu a ani ženám neholduje. Zdravo sa stravuje a posilňuje. To je podľa Júliusa Huliaka recept na stále aktívnu činnosť za volantom či v kabíne nákladiaka, kde trávi celé dni. Dokonca aj z nákladného auta, na ktorom učí žiakov šoférovať, nevystupuje ako každý iný, ale na zem skáče rovno z výšky. „Nebudem sa predsa z auta štverať ako stará baba,“ hovorí s úsmevom svižný pán, ktorý si potrpí na výdatné raňajky.

Najväčším koníčkom muža z Očovej je však lietanie. V lietadlách strávil celú svoju mladosť. Po vojne stál pri zrode očovského aeroklubu a sám dokonca zhotovil jednomotorové lietadlo. V 60. a 70. rokoch bol trénerom leteckých akrobatov a vychoval aj majstrov sveta.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu