Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

VIDEO Šok na streche nákupného centra v Poľsku: Takéhoto návštevníka ste ešte nikdy nevideli!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Twitter/donald.pl)

ELBLAG - Situácia, aká u nás asi nehrozí. A pritom v našej krajine máme Tatry aj iné pohoria. Nečakali by ste však, že v susednom Poľsku, ktoré je prevažne nížinaté, sa odohrá niečo tak kuriózne. Na streche jedného z obchodných centier sa totiž objavil los.

Hasiči z poľského Elblągu dostali asi jedno z najnezvyčajnejších hlásení v živote. Na streche, ktorá slúži ako parkovacia zóna pre jedno z tamojších nákupných centier, sa objavil los. Dvojročný samec vážil asi 400 kg. Nebol nebezpečný ani agresívny, len trochu zmätený, uvádza AdVairMedication. "Ocitli sme sa už v rôznych situáciách, dokonca aj atypických. Chodíme pomáhať aj pri úrazoch veľkých zvierat. Napriek tomu bol tento prípad pre nás jedinečný," spomenul zástupca veliteľa Štátnej hasičskej brigády v Elblągu Mateusz Norek. 

Podľa očitých svedkov sa mal los v noci dostať do centra mesta. Spozorovali ho pri vchode do podzemného parkoviska, potom sa presunul na parkovisko na druhom poschodí nákupného centra. Polícia s pomocou ochranky zablokovala všetky prístupové cesty na parkovisko, aby im zviera neutieklo. Parkovacia plocha bola, našťastie, prázdna. 

Privolaní veterinári uspali losa vďaka vysokej dávke sedatív. Následne ho presunuli na plachte do auta, ktoré ho previezlo do denného centra na rehabilitáciu zvierat v Elblągu.

Miestna polícia uviedla, že jej príslušníci v utorok ráno reagovali na správu o losovi európskom (známy aj ako los euroázijský), ktorý pobehoval na jednej z ulíc. "Počas cesty na nahlásené miesto sa zviera dostalo do obchodného centra Ogrody, kde zamierilo na parkovisko na streche budovy. Veterinárom sa ho podarilo uspať. Následne bol jedinec prevezený do rehabilitačného centra na krátke pozorovanie. Po regenerácii bol vypustený opäť do prírody," informovala. 

Viac o téme: LosNákupné centrumPoľsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu