Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

FOTO Neuveriteľná reakcia na prudkú infláciu: Mémy, ktoré musíte vidieť!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NAÍ DILLÍ - Prudká inflácia zasiahla veľkú časť sveta. V Indii sú napríklad citróny už drahšie ako jablká a pomaranče. Nárast cien sa stal horúcou témou diskusií na sociálnych sieťach. Aby si ľudia vybili svoj hnev, vytvárajú a zdieľajú rôzne vtipné obrázky. Podľa odborníkov sú dôvodom rastu cien záplavy a zlá úroda.

Ceny potravín stúpajú nahor a zdražovaniu sa nevyhlo ani ovocie. To na vlastnej koži pociťujú obyvatelia Indie, ktorých obzvlášť znepokojujú rastúce ceny citrónov. Svoju frustráciu ilustrujú na sociálnych sieťach, kde neustále zverejňujú množstvo vtipných obrázkov a mémov komentujúcich infláciu. 

Jeden užívateľ Facebooku napríklad zdieľal záber plného pohára citrónovej šťavy. Jedna osoba mu odkázala, že musí byť milionár, keď si niečo také mohol dovoliť. "Klameš nás, v pohári je pomarančová šťava, nie citrónová," tvrdil ďalší z komentujúcich. 

V súčasnosti sa v Indii citróny predávajú po desať indických rupií (0,12 eura) za kus. Pokiaľ ide o kvalitné citróny, zákazníci si musia ešte priplatiť. Hoci mnoho štátov zaznamenáva momentálne sezónne zvyšovanie cien, tento rok sa citróny na indických veľkoobchodných trhoch predávajú za rekordných 200 až 300 indických rupií (2,42 až 3,63 eura) za kilogram.

 

#Lemon prices shoot up due to summer heat https://timesofindia.indiatimes.com/videos/toi-original/lemon-prices-shoot-up/videoshow/90735314.cms

Posted by The Times of India on Sunday, April 10, 2022

Dôvodom je vysoká cena za dopravu a nedostatočné skladové zásoby. Podľa veľkoobchodníka so zeleninou Ashoka Kundnaniho za to môžu aj záplavy. "V Tamil Nadu boli silné záplavy, ktoré nielenže poškodili úrodu, ale vyvrátili mnoho stromov citrónovníka." 

Viac o téme: InfláciaRast cienIndia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu