Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

FOTO Obyvatelia veria, že v kameni sa skrýva duch démona: Po tisíc rokoch sa mu stalo niečo hrozivé

Kameň Sessho-seki
Kameň Sessho-seki (Zdroj: Youtube/JaponVision)

TOCHIGI - Z Japonska prišla správa, ktorá opisuje záhadu rozpoleného "vražedného" kameňa Sessho-seki. Miestni obyvatelia majú voči tejto sopečnej hornine, ktorá je opradená legendou o zlom duchovi, veľký rešpekt a aj po tom, ako sa po tisíc rokoch rozpadla, priťahuje pozornosť mnohých turistov.

Kameň Sessho-seki nachádzajúci sa na svahu hory Nasu v prefektúre Tochigi, ktorý je spájaný s legendou o zlom démonovi prebývajúcom v jeho vnútri, pred niekoľkými dňami praskol. Podľa japonskej mytológie mala táto vulkanická hornina usmrtiť každého, kto sa jej dotkol. Spomínaná legenda sa viaže ku krásavici Tamamo-no-Mae. Jej duch bol vraj posadnutý líškou s deviatimi chvostmi (kitsune), dokázala sa prevteliť a vďaka tejto schopnosti ju spájali s viacerými úskokmi a podvodmi. 

Tamamo-no-Mae bola známa tým, že dokázala odpovedať na akúkoľvek otázku. Zapojila sa do sprisahania s cieľom zviesť a zabiť cisára Toba, ktorý v dôsledku toho ochorel. Duch líšky bol odhalený a prenasledovali ho dvaja mytologickí bojovníci. Podarilo sa mu však vstúpiť do kameňa Sessho-seki, ktorý uvoľňoval jedovatý plyn a zabil každého, kto sa ho dotkol. 

Lokalita, kde sa kameň nachádza, bola v roku 1957 zaregistrovaná ako historické miesto. Medzi obyvateľmi kolovala aj legenda o budhistickom mníchovi, ktorý údajne skalu zničil, ale mnohí naďalej verili, že jej domovom bola práve hora Nasu. V posledných rokoch sa na povrchu kameňa vytvorili trhliny, až nakoniec vplyvom prírodných zákonitostí praskol. Turistom však nič nebráni v tom navštevovať toto miesto. Často pri tejto príležitosti opakujú, že majú pocit, že videli niečo, čo by nemali. 

Viac o téme: LegendaJaponskoSessho-sekiVražedný kameň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu