Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

VIDEO Mladík si bol ráno zabehať, keď narazil na záhadný objav: Nikto to nedokázal vysvetliť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SYDNEY - Zábery podivného stvorenia, ktoré bolo objavené v austrálskom Sydney, zdieľali mnohí užívatelia rôznych sociálnych médií. Podľa viacerých by mohlo ísť o embryo nejakého živočícha, objavili sa však aj názory o mimozemskom pôvode.

Malé stvorenie, ktoré sa objavilo v uliciach Sydney, ohromilo nielen užívateľov, ale aj biológov a akademikov. Všimol si ho Harry Hayes, ktorý si bol zabehať minulý pondelok ráno na predmestí Marrickville. "Niečo mi hovorí, že to je nejaký druh embrya, ale s covidom, svetovou vojnou a záplavami by mi nevadilo, keby to bol aj mimozemšťan," uviedol nálezca. 

Jeho video sa najskôr objavilo na Instagrame, ale v krátkom čase už bolo zdieľané na ďalších sociálnych sieťach. Na záberoch je vidieť, ako Harry šťuchá do tvora palicou, ale ten zostáva nehybný. Niektorí užívatelia uviedli, že by mohlo ísť o embryo žraloka alebo iného morského tvora. 

Zo záberov zostali zaskočení aj odborníci. Biologička Ellie Elissaová znova zverejnila fotku so žiadosťou o pomoc pri identifikácii tvora. "Myslela som si, že je to embryo vačice, ale nikto z mojich kolegov sa s týmto názorom nestotožňuje." V ďalších reakciách nechýbajú možnosti ako embryo sépie, klíčiace semeno či zmutovaná žubrienka. Oslovení boli aj odborníci z Univerzity v Sydney, ale zatiaľ nikto živočícha neidentifikoval.

Viac o téme: SydneyZáhadný tvor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu