Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

VIDEO Papagáj prestal po smrti majiteľa hovoriť: Teraz má nový domov, neuveríte, čo povedal chlapíkovi

(Zdroj: Youtube/Jesse swearing parrot)

ABERDARE - Papagáj, ktorý po smrti svojho majiteľa odmietal hovoriť, konečne našiel hlas. Novej majiteľke však adresoval vulgárnu poznámku. Tá prezradila, že vták má skutočne veľkú osobnosť, rád vtipkuje a nadáva. Napriek vulgarizmom je rada, že sa spamätáva zo smrti predchádzajúceho pána.

Jesse, africký sivý papagáj, bol po smrti svojho majiteľa veľmi nešťastný. Nielenže prestal rozprávať, ale dokonca mu vypadalo perie. Záchranári zvierat mu poskytli nový domov, kde sa cíti oveľa lepšie. Má však svoje muchy. Podľa novej majiteľky Rachel Leatherovej z južného Walesu Jesse rád žartuje a nadáva. Má vraj jednoducho silnú osobnosť. 

 

Jesse started swearing and plucking out his own feathers after his owner died 😞

Posted by BBC Wales News on Friday, March 4, 2022

Keď sa papagáj dostal do rúk záchranárov v Ashley Heath Animal Center v Dorsete, bolo jasné, že zažil viac než len slušnú porciu smútku a stresu. Papagáje, ktoré sa učia hovoriť počutím slov a ich napodobňovaním, majú často veľkú slovnú zásobu. Deväťročný Jesse však nepovedal ani slovo, okrem smutného šepkania "zbohom" zamestnancom Kráľovskej spoločnosti pre prevenciu krutosti voči zvieratám (RSPCA). 

"Nie je prekvapujúce, že po takej náhlej zmene mal problémy. Bol osamelý a depresívny. Vedeli sme, že ho potrebujeme čo najrýchlejšie dostať do domáceho prostredia," uviedla poradkyňa pre správanie a sociálne zabezpečenie Hannah Hawkinsová z RSPCA. 

V súčasnosti sa už Jesse udomácňuje u svojej novej majiteľky Rachel a jej rodiny, ktorej súčasťou sú aj dva psy a päť mačiek. Po tom, čo sa Jesse dozvedel, že Leatherovej partner ju volá "zlato", tiež na ňu začal volať "zlato", aby upútal jej pozornosť. Potom ale prekvapivo povedal, aby "išla do...". Napriek vulgárnej poznámke a mnohým ďalším je Rachel rada, že sa svojrázny papagáj pomaly spamätáva zo straty bývalého majiteľa. "Absolútne ho milujeme," dodala. 

Viac o téme: Papagáj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu