Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO Recept na dokonale upečené zemiaky: Keď zistíte, čím ich potiera šéfkuchár... to vážne?!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Príprava jedál prináša so sebou stále niečo nové. Svet kuchárov sa neustále rozvíja, aj keď používajú známe potraviny a ingrediencie. Britský šéfkuchár napríklad prišiel na spôsob, ako to bude na tanieri nielen skvele vyzerať, ale aj výborne chutiť. Reč je o pečených zemiakoch.

Bez tejto prílohy si nevieme predstaviť háadam polovicu jedál. Zemiaky sú od nepamäti súčasťou našej kuchyne. Navyše, čo iné ako zemiaky si dáme k rybe počas Štedrej večere? Zemiakový šalát zase dostal svoje pomenovanie pre ingredienciu, ktorej je v ňom najviac. Tí, ktorí majú radi zemiaky upečené, by mali teraz zbystriť pozornosť. Viete, ako ich pripraviť tak, aby vyzerali a chutili ako od šéfkuchára? 

VIDEO Recept na dokonale
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

V prvom rade treba podotknúť, že takmer pre každého sú správne pripravené zemiaky trochu iné. Či už ide o husaciu masť, ktorou ich potrieme, pečenie pri vysokej teplote, alebo dokonca použitie len špeciálnej odrody zemiakov. Americký šéfkuchár Eitan Bernath sa o svoj trik podelil s miliónmi ľudí na TikToku a my vám ho ponúkame tiež. Podľa neho je najjednoduchší spôsob, ako upiecť dokonalé zemiaky ten, že ich najprv potrie majonézou, potom pridá korenie, červenú papriku, cesnak, petržlenovú vňať a na koniec ich vloží do rúry na dvadsať minút. 

@eitan

Mayo Roasted Potatoes are going to be your new favorite cooking hack this season! ##cooking ##food ##chef

♬ original sound - Eitan Bernath

Na prvý pohľad to možno viacerým z vás bude znieť čudne, no ako Eitan sám hovorí, "keď ich po upečení vytiahne z rúry, vo vnútri sú dokonale mäkké a zvonka zase chrumkavé". Vysvetlenie je pritom celkom logické, keďže jednou z hlavných zložiek majonézy je olej.

 

 

 

 

Viac o téme: KuchyňaPečenieZemiakyReceptTrik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu