Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

FOTO Útulok hľadá nového pána pre najviac nechceného psa: Výzva pred Vianocami, kto si ho zoberie?

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

HULL - Na začiatku to bol pekný príbeh o zachránení psa, no teraz sa zmenil na jeden z najsmutnejších. Útulok v britskom Hulle sa však nevzdáva a pokúsil sa prilákať viac ľudí, aby si potom niekto zobral psíka domov.

Fenka kríženca Epiphany, ktorá má asi najbližšie k nemeckému ovčiakovi, sa dostala do útulku Oakwood Dog Rescue v Hulle ešte v júli, no odvtedy sa o ňu žiadny návštevník nezaujímal. Centrum spustilo výzvu, aby prenikla medzi širokú verejnosť. "Keď k nám prišla, prvé dni bola ešte veľmi vystrašená, ale postupom času nám začala čoraz viac dôverovať. Život v útulku nie je ako doma, a preto dúfame, že sa jej ešte pred Vianocami niekto ujme."

FOTO Útulok hľadá nového
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

"Epiphany je s nami už 133 dní a stále sa o ňu nikto nezaujíma. Pritom je to veľmi hravý psík, ktorý potrebuje lásku a opateru. Najrýchlejšie si v novom prostredí zvykne vtedy, keď dostane hračku a budete s ňou chodiť na dlhšie prechádzky, kde sa môže vybehať. Je to naozaj krásny a úžasný pes," znelo vyjadrenie útulku.

Tento psík potrebuje nového majiteľa, ktorý by jej venoval svoj čas a dávku trpezlivosti, aby si k nemu vedel nájsť cestu. Takýmto spôsobom jej pomôže vybudovať si dôveru aj k iným ľuďom a psom. Útulok ďalej spomína, že Epiphany má rada spoločnosť iných psov, avšak zo začiatku bude v novom prostredí trochu nervózna, preto sa neodporúča nechávať ju v blízkosti malých detí, aspoň teda na určitý čas. Pokiaľ by sa niekto rozhodol zobrať si tohto psíka, doma potrebuje okrem iného aj bezpečnostný plot a v prípade výbehu na záhrade treba na ňu dávať pozor, pretože sa môže pokúsiť o útek.

Viac o téme: PesútulokVeľká BritániaHullEpiphany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu