Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Starosta pobúril obyvateľov zákazom, ktorý zaviedol v meste: Do vývrtky dostane najmä ženy

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RÍM - Starosta talianskeho mesta Terni vyvolal nedávno rozruch vyhláškou, ktorou sa snaží obmedziť prostitúciu. Nariadenie ale obsahuje aj vetu, že je zakázané neslušné oblečenie a ukazovanie nahoty, ktoré "by mohlo vytvárať dojem vykonávania prostitúcie". Informovala o tom agentúra ANSA.

Kritici opatrenie označili za vyhlášku proti minisukniam a výstrihom a miestna opozícia vyzvala starostu, aby sa ženám ospravedlnil a vyhlášku zrušil. "Nie, nie sme v Afganistane za vlády hnutia Taliban, ale v Umbrii. Namiesto toho, aby hľadal riešenie problémov mesta a oživil ekonomiku, chce starosta vyhubiť prostitúciu zákazom minisukní a výstrihov a obmedzuje slobodu žien," napísala na adresu nariadenia starostu senátorka Emma Pavanelliová. Podľa nej to dokazuje stredoveké zmýšľanie členov strany Liga Mattea Salviniho. 

Starosta pobúril obyvateľov zákazom,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock)

Starosta Leonardo Latini, ktorý je členom krajne pravicovej strany Liga, tvrdí, že vyhláška nezakazuje žiadny typ oblečenia. "Ak si ju prečítate pozorne a so sekulárnym uhlom pohľadu, zistíte, že nezakazuje žiadny konkrétny typ odevu a že jej zmyslom je čeliť tomuto fenoménu (prostitúcii)," uviedol Latini s tým, že podobné dočasné nariadenia vydali v minulosti i v iných talianskych mestách stredoľaví či stredopraví starostovia. 

Starosta pobúril obyvateľov zákazom,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Podľa miestnych médií podobná vyhláška platila v roku 2018 napríklad v sicílskom Palerme. Taktiež v Rimini tento rok v júni vyšlo nariadenie s totožným textom o neslušnom oblečení či nahote, ktoré by mohlo vyvolávať dojem vykonávania prostitúcie. 

Viac o téme: StarostaProstitúciaTerni
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu