Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

VIDEO Vodič na parkovisku ostal v šoku: Nad jedným autom sa vyskytol zriedkavý fenomén

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: profimedia.sk)

BEKASI REGENCY - Na indonézskom ostrove Jáva došlo v pondelok ku vzácnemu úkazu. Muž menom Uryan Riana na svoj mobilný telefón zachytil jav nazývaný superlokálny dážď. Z neba pršalo na jediné auto zaparkované medzi mnohými ďalšími.

Naozaj veľmi zriedkavý fenomén bolo možné 1. novembra pozorovať na parkovisku v Bekasi Regency v Západnej Jáve, keď zapršalo nad jediným autom. "Najprv som si myslel, že niekto vylial vodu z hotela. Ale keď som sa pozrel hore, zistil, že voda v skutočnosti padá z oblohy. Jednoducho pršalo," opísal jav Uryan. 

VIDEO Vodič na parkovisku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Podľa jeho slov sa úplnou náhodou ocitol na parkovisku práve v čase, keď došlo k tomu nezvyčajnému úkazu. Podišiel k vozidlu, aby sa uistil, že ho naozaj nikto neostriekal vodou. Vzápätí vybral mobil, aby všetko zachytil na video. 

Superlokálny dážď sa vyskytne vtedy, keď prší len na veľmi malom území. Podobný jav sa objavil v Indonézii v roku 2017, keď pršalo nad jediným domom v južnej Jakarte. V roku 2016 zas tento úkaz zaznamenali v talianskom Palerme. Vtedy pršalo len nad krátkym úsekom cesty, čo šokovalo prechádzajúcich motoristov aj chodcov. 

Viac o téme: FenoménIndonéziaJávaSuperlokálny dážď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu