Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Nudisti porušili karanténu: Keď zistíte, z akého bizarného dôvodu!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

CANBERRA - Austrálska polícia pokutovala dvoch nudistov, ktorí porušili protikoronavírusové opatrenia. Dvojica sa opaľovala na pláži pri Sydney, keď ju prekvapil jeleň. Muži pred ním utiekli do národného parku, kde sa stratili. Našli ich záchranári, napísala agentúra AP. Polícia každému z nich vymerala pokutu tisíc austrálskych dolárov (cca 635 eur).

Strateným mužom sa z lesa podarilo zavolať pomoc, vďaka čomu sa ich vydali hľadať záchranári, zdravotníci a policajné lietadlo. Tridsaťročného muža našli nahého a s batohom, jeho 49-ročný spoločník bol v čase záchrany čiastočne oblečený. Policajný komisár Mick Fuller dvojicu označil za "idiotov". "Vystaviť ľudí riziku opustením domova bez riadneho dôvodu, potom sa stratiť v národnom parku, odviesť dôležité zdroje od zdravotníckych operácií. Myslím, že by sa mali hanbiť," vyhlásil. 

KORONAVÍRUS Nudisti porušili karanténu:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Miestna polícia v nedeľu pokutovala celkovo 44 ľudí za to, že porušili karanténne opatrenia a nezostali doma. Mesto Sydney v piatok zaviedlo prísnu dvojtýždňovú uzáveru v snahe zastaviť šírenie nákazlivej mutácie koronavírusu, ktorá bola prvýkrát odhalená v Indii a je známa ako delta. Karanténne opatrenia sprísnili aj ďalšie austrálske regióny; v súčasnosti obmedzujú do určitej miery životy viac ako dvadsať miliónov Austrálčanov, teda 80 percent obyvateľov. 

Mladík zúri, vládne nariadenia mu zrušili dovolenku: Som plne zaočkovaný, aj tak musím ostať v izolácii!

Austrália bola doteraz v boji s koronavírusom úspešnejšia ako množstvo iných vyspelých štátov, a to najmä vďaka rýchlo zavedeným a do veľkej miery dodržiavaným opatreniam. Od začiatku pandémie krajina s viac ako 25 miliónmi obyvateľov zaznamenala 30 500 prípadov nákazy, necelých tisíc ľudí ochoreniu COVID-19 podľahlo. 

Viac o téme: NudistiPorušenieKoronavírusAutrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu