Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Lovec náhodou nakrútil obrovskú hrozbu ukrývajúcu sa v tráve: Vidíte ju?

(Zdroj: Youtube/ViralHog)

BRISBANE - V Austrálii sa oplatí dôkladne si všímať okolie. Presvedčil sa o tom autor videa, ktoré zachytáva krokodíla šikovne ukrytého v tráve. Muž uviedol, že krokodíl sa zakrádal skutočne nepozorovane. Obeťou sa však nemal stať on sám, ale divé svine, ktoré v tom čase lovil.

Scott Gorman zverejnil na internete video, ktoré znepokojí snáď každého. V austrálskom Queenslande sa mu podarilo zachytiť štvormetrového krokodíla, ktorý bol ukrytý v trávnatom poraste. V tom čase Scott strážil ovce, ktoré sa mali stať korisťou predátora. Údajne sa k nim zakrádal takmer nepozorovane a keby si ho mladík náhodou nevšimol, ani by nevedel, že je zviera v jeho bezprostrednej blízkosti. 

V jednom okamihu, keď Gorman priblížil fotoaparát ku krokodílovi, sú jasne viditeľné jeho mohutné, doširoka otvorené oči. Má ich také preto, aby dokázal pozorovať korisť aj spod hladiny. 

VIDEO Cyklistka si užívala výlet, keď jej niečo skrížilo cestu: Toto by ste stretnúť nikdy nechceli!

V severnom Queenslande nie je stret s krokodílom nijak výnimočný. V Austrálii sa bežne hovorí, že to, že krokodíla nevidíte, ešte neznamená, že v blízkosti žiadny nie je. Tieto plazy môžu zostať pod vodou dlhšie ako hodinu, pričom zvyčajne sa skrývajú v plytkej vode, napríklad vo vode po kolená. Aj kvôli tomu sú mimoriadne nebezpečné. 

Viac o téme: KrokodílAustrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu