Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Rozruch v Česku: Chovateľovi zo záhrady ušlo nebezpečné zviera, stále ho nevedia nájsť!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

OSTRAVA - Českým policajtom sa zatiaľ nepodarilo nájsť zhruba metrového krokodíla, ktorý v sobotu utiekol zo záhrady rodinného domu súkromnému chovateľovi v Ostrave. Policajti počas výsluchu zistili, že muž krokodíla čelnatého (Osteolaemus tetraspis) kúpil pred štyrmi rokmi od chovateľa z Olomouckého kraja.

Hasičov v Česku privolali k požiaru záhradného domčeka: VIDEO Čakalo ich šokujúce prekvapenie!

"Z dodaného dokumentu ku krokodílovi vyplýva, že tento je načipovaný a má Registračný list exemplára ohrozeného druhu živočícha. Potvrdenie čiže certifikácia bola vydaná výkonným orgánom, Krajským úradom Olomouckého kraja. Dôvod, prečo však nový majiteľ v Ostrave o registri neurobil oznámenie, teraz bude predmetom ďalšieho vyšetrovania. Tiež budeme preverovať spôsob jeho umiestnenia i samotného chovu, ale aj prečo o úteku krokodíla urobil oznámenie až po dvoch dňoch," uviedla policajná hovorkyňa Eva Michalíková.

Päťročný krokodíl totiž zo záhrady utiekol už v sobotu popoludní, jeho majiteľ ale zmiznutie polícii oznámil až v pondelok predpoludním. "Na pátraní sa podieľali dve desiatky policajtov v spolupráci s desiatimi strážnikmi mestskej polície. Ihneď po prijatom oznámení začali v najbližšom perimetri prehľadávať okolie i záhrady okolitých domov. Tiež obchádzali jednotlivé domy a informovali ich obyvateľov o danej situácii a následne ich poučili, čo majú v prípade nálezu krokodíla robiť," uviedla Michalíková.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto  (Zdroj: Getty Images)

Dodala, že stále platí upozornenie, aby ľudia v Ostrave boli obozretní a v prípade nálezu krokodíla sa ho sami nepokúšali odchytiť, mali by zavolať na tiesňovú linku 158. Zviera totiž môže byť nebezpečné. Je mrštné a je schopné uloviť menšie psy či mačky. Krokodíl by podľa odborníka mohol začať vyhľadávať vodné toky, prípadne sa schovať v mieste, kde je tieň.

Viac o téme: KrokodílPolícia Ostrava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu