Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Polícia rozlúštila deväť rokov starý prípad: Pomohla jej k tomu klobása!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BERLÍN - Nemecká polícia tvrdí, že vyriešila deväť rokov starý prípad vlámania podľa DNA nájdenej na kúsku klobásy. Zodpovedajúce vzorky totiž nedávno odobrali ich francúzski kolegovia 30-ročnému mužovi albánskeho pôvodu, ktorého zatkli za nesúvisiaci zločin, píše agentúra AP.

Policajti vyšetrovali pred deviatimi rokmi sériu vlámaní v západonemeckom meste Gevelsberg. Zločinca sa im chytiť nepodarilo, na jednom z miest činu však našli odhryznutú klobásu, ktorá patrila obeti vlámania. Odobrali z nej vzorky DNA a vložili ich do medzinárodnej policajnej databázy, ktorá neukázala žiadnu zhodu. Policajtom sa prípad nepodarilo vyriešiť a nakoniec ho odložili.

Nový vývoj dlho zabudnutaj kauzy nastal po tom, čo vo Francúzsku nedávno zadržali muža podozrivého zo spáchania násilného zločinu. Po vložení jeho vzoriek do databázy systém upozornil nemeckú políciu, že jeho DNA zodpovedá tej, ktorú odobrali pred deviatimi rokmi z klobásy. 

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Podozrivý je teraz na slobode a zdá sa, že prípadnému trestu za vlámanie unikne. Pri zločine už totiž vypršala premlčacia lehota a francúzske úrady tak zrejme nevyhovejú žiadosti svojich kolegov o vydanie podozrivého do Nemecka.

Viac o téme: KlobásaPolícia NemeckoDNA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu