Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mladík trpel deväť dní erekciou 4. stupňa: Takto sa dopracoval k intímnemu peklu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - V štúdii publikovanej v časopise Case Reports in Urology lekári opisujú prípad mladého Brita, ktorý sa zranil pri nehode na mopede. Vyviazol z nej síce iba s niekoľkými škrabancami, ale i tak sa nevyhol chirurgickému zákroku a dlhodobej rekonvalescencii. Skrytý následok nehody mu totiž spôsoboval nemalé problémy a nepohodlie.

Kuriózne, no zároveň veľmi bolestivé zranenie utrpel istý 35-ročný Angličan počas nehody na mopede. V dôsledku nárazu sa mu totiž vytvorila v oblasti perinea (medzi pohlavnými orgánmi a konečníkom) krvná zrazenina, ktorá spôsobila, že začal trpieť priapizmom (pretrvávajúca erekcia bez sexuálnej stimulácie, pozn. red.). Zahanbený muž spočiatku otáľal s návštevou ambulancie, keď však následky zranenia neodzneli ani po niekoľkých dňoch, nemal inú možnosť a vyhľadal lekársku pomoc. "Pri vyšetrení pacienta bola zistená erekcia štvrtého stupňa. Ide o erekciu najvyššieho stupňa, čiže pacientov pohlavný úd bol úplne tvrdý a pevný," píše sa v lekárskej správe

Mladík trpel deväť dní
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Mladík uvádzal, že kvôli stoporenému penisu cíti nepohodlie pri chôdzi. Následne absolvoval ultrazvukové a CT vyšetrenie, na základe ktorých lekári zistili, že poškodenie kavernóznej artérie spôsobilo neregulované zhromažďovanie krvi v sínusovom priestore a šírenie neischemickej erekcie v dôsledku nepretržitého prívodu okysličenej krvi. To znamená, že náraz, ktorý utrpel pri páde z mopedu, spôsobil, že do penisu pritekalo príliš veľa okysličenej krvi. Lekári preto obmedzili tento prietok pomocou katétra a mikrocievky. 

Muž (62) sa nakazil KORONAVÍRUSOM, odniesol si to jeho penis: Prežil hotové utrpenie!

Pacient bol krátko nato prepustený do domácej liečby. Kontrola rok po zákroku preukázala, že je úplne v poriadku. "Erektilná funkcia sa mu v priebehu dvanástich mesiacov pomaly zlepšovala. Dlhodobé sledovanie preukázalo návrat k znormalizovaniu tejto funkcie rok po úraze," informovali lekári. 

Viac o téme: ErekciaPriapizmus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu