Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Mladík triedil darované oblečenie: Aha, na čo narazil, tak toto je paráda!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TCHAJ-ČUNG - Mestský pracovník, ktorý triedil darované šatstvo na Taiwane, narazil na niekoľko obálok schovaných vo vreci. Keď ich otvoril, ostal poriadne prekvapený. Ukrývala sa v nich totiž značná hotovosť. Ešte prekvapujúcejšie bolo, že sa mu neskôr podarilo vypátrať pôvodného majiteľa a peniaze mu vrátiť.

Zamestnanec kancelárie pre ochranu životného prostredia z mesta Tchaj-čung sa koncom januára v pobočke prehrabával obnoseným oblečením, ktoré im darovali obyvatelia na recykláciu. V jednom z vriec objavil niekoľko červených obálok, ktoré boli plné bankoviek. Dokopy šlo o takmer 284-tisíc nových taiwanských dolárov (v prepočte 8430 eur). Huang Chi-lung okamžite kontaktoval svojho nadriadeného, aby sa dohodli na ďalšom postupe. 

FOTO Richard pri recyklácii odpadu objavil malú škatuľu: Otvoril ju a... ukrývala dojemný obsah

Na Taiwane sa zvyknú dávať červené obálky s hotovosťou ako dar pri špeciálnych príležitostiach, ako napríklad na Nový rok alebo ako ročné odmeny zamestnancom. Spomínaný úrad kontaktoval políciu, pomocou ktorej sa podarilo vypátrať majiteľa šatstva. Bol ním starší manželský pár, ktorý bol šťastím bez seba, keď sa dozvedel, že stratené peniaze sa našli, informoval spravodajský web Taiwan News

FOTO Mladík triedil darované
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Taichung Police Department)

Dôchodkyňa uviedla, že ich odkladali na dcérino veno a svoj dôchodok. Jej manžel peniaze podľa všetkého vyhodil omylom, keď si ich nevšimol medzi kopou šatstva uloženého v skrini. Manželia sa prišli na policajnú stanicu osobne poďakovať za vrátenie obálok a dôstojníkom priniesli debničku plnú jabĺk. 

Viac o téme: PeniazeOblečenieObjav
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu