Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tínedžer sa po takmer roku prebudil z kómy: Počas nej sa dvakrát nakazil KORONAVÍRUSOM!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NOTTINGHAM - Britského tínedžera zrazilo minulý rok v marci auto. Po incidente, ku ktorému došlo v anglickom mestečku Tutbury, upadol do kómy. Prebral sa z nej až nedávno, po jedenástich mesiacoch. Okrem fyzického cvičenia, ktoré mu pomôže vrátiť sa do každodenného života, sa bude musieť postupne oboznamovať aj s tým, čo sa v súčasnosti deje. Vôbec totiž netušil, že vo svete zúri pandémia!

Matka Josepha Flavilla Sharon Priestleyová prežíva šťastné obdobie. Jej syna zrazilo 1. marca 2020 auto, v dôsledku čoho utrpel ťažké zranenie mozgu  a upadol do kómy. Teraz sa po takmer roku prebral a reaguje na podnety. K incidentu došlo v čase, keď pandémia nového koronavírusu ešte len začala dávať o sebe vedieť, takže Joe sa prakticky zobudil do úplne iného sveta. Jeho rodina teraz rieši otázku, ako ho majú pripravovať na nové pravidlá a povedať mu o veciach ako lockdown a izolácia. Paradoxné je aj to, že napriek prísnym hygienickým opatreniam sa mladík už dvakrát nakazil koronavírusom, a to napriek tomu, že ho počas pobytu v nemocnici v Leicesteri mohla navštevovať iba jeho mama. 

Thank you so much for everyone’s kind words and support, we are all totally overwhelmed by people’s kindness and generosity. Xxx www.josephsjourney.co.uk @josephsjourney5

Posted by Sally Flavill Smith on Saturday, 8 August 2020

Flavill zatiaľ komunikuje s okolím žmurkaním a úsmevom. "Spočiatku mal otvorené oči, ale na nič nereagoval. Za posledných pár týždňov však urobil úžasný pokrok. Naozaj sa snaží a na pokyn dvíha končatiny. Musíme dúfať, že sa to zlepší," uviedla jeho teta Sally. Mladý pacient bol medzičasom presunutý do rehabilitačného zariadenia. Jeho terapia však musela byť na čas pozastavená, pretože po prevoze bol druhýkrát pozitívne testovaný na koronavírus a zostal v izolácii. Kvôli zhoršujúcej sa epidemickej situácii ho momentálne nemôže nikto navštevovať, so svojimi najbližšími sa snaží komunikovať cez Facetime. 

FOTO Lekárka (31) je vraj príliš pekná pre medicínu: Neuveríte, čo sa jej spýtali na prijímačkách

Príbuzní budú musieť už čoskoro povedať Josephovi, čo všetko sa udialo za posledné mesiace, ktoré strávil v kóme. "Zranenie mozgu je nevyspytateľné, takže nemáme predstavu o tom, čo môžeme čakať," poznamenala Sally. Všetci veria, že sa zotaví, pretože pred nehodou bol úplne zdravý a fit. Vraj neexistoval šport, ktorý by nerobil. Teta Sally dodala, že veľmi chcú, aby opäť čo najskôr pokračoval s fyzioterapiou, vďaka ktorej robil obrovské pokroky.

Viac o téme: KómaKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu