Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

FOTO Dovolenkový raj zaplavili arogantní influenceri a turisti: Spôsobili masívne šírenie nákazy!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Leonie McSorley)

DUBAJ - Po náraste počtu pozitívnych prípadov v Spojených Arabských Emirátoch, ku ktorému došlo po Vianociach, začali platiť prísnejšie opatrenia. Influenceri si však z toho nerobia ťažkú hlavu. Spokojne si užívajú pri bazénoch a cez sociálne médiá sa otvorene vysmievajú z novoprijatých vládnych nariadení. Tomu je však už koniec.

Turisti zaplavili obľúbené lyžiarske stredisko: Neuveríte, ako chceli vybabrať s opatreniami!

Spojené arabské emiráty v súčasnosti zápasia s prudkým nárastom počtu ochorení COVID-19. Ide o dôsledok cestovného boomu, ktorý zažila krajina najmä na prelome rokov, kedy prichádzali do miestnych hotelov osláviť Silvestra najmä Briti unikajúci pred prísnym lockdownom. SAE sa tak koncom januára ocitli na červenom zozname. V snahe zastaviť šírenie koronavírusu sú momentálne pozastavené všetky priame lety do Británie. Ľudia, ktorí sa rozhodnú odletieť z Dubaja nepriamymi letmi, budú nútení stráviť desať dní v karanténe v zariadeniach zriadených vládou. Na prudký nárast počtu infikovaných poukazujú aj miestne médiá, ktoré vyjadrujú veľkú nespokojnosť nad výrazným porušovaním preventívnych opatrení. Od začiatku februára sú preto zatvorené všetky bary a kluby v Dubaji. Reštaurácie však zostávajú otvorené. 

FOTO Dovolenkový raj zaplavili
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Zo zákazu cestovania a protipandemických opatrení si ale nič nerobia britskí influenceri. Správu o tom, že nemôžu odletieť domov a sú nútení zostať v Dubaji, okomentovali ironickými poznámkami a fotografiami, na ktorých pózujú v luxusných rezortoch. Henry Simmons napríklad zdieľal pohľad zo svojho hotelového balkóna s výhľadom na trblietavý bazén. Dvadsaťjedenročná hviezda reality šou Absolutely Ascot zas reagovala na uviaznutie v Emirátoch slovami "aká škoda". Pridala sa k nej modelka Honey Evans, ktorá uviedla, že sa do Spojeného kráľovstva nevráti pred stanoveným termínom. "Lety z Dubaja do Veľkej Británie sú zakázané. Asi mi nezostáva nič iné, len tu zostať," okomentovala na Twitteri fotku z bazéna.

Infulenceri, modelky a hviezdy reality šou tak deklarujú svoj uvoľnený a arogantný postoj k novoprijatým pandemickým opatreniam v čase, keď Dubaj zápasí s prudkým rozšírením nákazy. Práve na toto miesto sa totiž hrnuli tzv. superšíriči z Európy, aby tu mohli nerušene a bez sprísnených opatrení osláviť príchod Nového roka. Tí bohato zásobovali sociálne siete fotografiami z preplnených barov, diskoték, bazénov a luxusných jácht.

"Nový rok v Dubaji bol zjavnou udalosťou superspreaderov. Krátko nato začal rýchlo stúpať počet nových prípadov a zaznamenali sme aj nový variant," uviedol jeden z miestych lekárov. Efekt uvoľneného prístupu SAE k turizmu v čase, keď iné krajiny sprísňovali hygienické opatrenia, sa tak v súčasnom období prejavuje vo viacerých kútoch sveta. Izraelské úrady uviedli, že sa domov z Dubaja vrátilo viac ako 900 infikovaných turistov, ktorí infekciu šírili ďalej. Vysoké počty infikovaných vracajúcich sa zo Spojených arabských emirátov hlásia aj Filipíny a Dánsko. 

Viac o téme: DovolenkaDubajKoronavírusInfluencerCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu