Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

VIDEO Starenka si šla vziať čisté pyžamo: Keď otvorila zásuvku, prepadla ju hrôza

(Zdroj: Facebook/Snake Aways)

ADELAIDE - Okamihy plné strachu prežila istá Cheryl Gilchristová, keď pred spaním hľadala v zásuvke čisté pyžamo. Medzi jej bielizňou si totiž našiel dočasný domov had. Odborník upozorňuje miestnych obyvateľov, aby dbali na bezpečnosť svojich domovov, pretože vzhľadom na pribúdajúce požiare v južnej Austrálii je podobných prípadov čoraz viac.

Na nemilý objav narazila Cheryl z predmestia austrálskeho Adelaide vo svojej komode. Chcela si zo zásuvky vziať čisté pyžamo, keď zbadala niečo čudné. Vtom si uvedomila, že je to skrútený čierny had. "Rýchlo som odskočila, lebo sa pohol. Toto bolo moje prvé a dúfam, že aj posledné stretnutie s hadom," spomína. 

VIDEO Žena si ráno našla auto oblepené štyrmi odkazmi: Keď si ich prečítala, premkla ju hrôza

Žena okamžite zavolala odchytávača, ktorý nepozvaného hosťa vytiahol von. "Keď sme dorazili na miesto, pani bola roztrasená a prekvapená z toho, ako sa mohol dostať dovnútra zásuvky," uviedol Tom Dunning. Podľa neho plaz pravdepodobne hľadal miesto, kde by strávil noc. Cestu si našiel medzi zásuvkami, ktoré použil ako rebrík. Keďže dva dni predtým vypukol v neďalekej oblasti Cherry Gardens požiar, tak je možné, že had unikal pred ohňom. "Pri minuloročných požiaroch v Cudlee Creek sme zaznamenali v okolitých oblastiach výskyt zvierat, ktoré sa presúvali zo svojho prirodzeného prostredia a útočisko hľadali v iných lokalitách. Niečo podobné sa deje tento rok v tejto oblasti," dodáva Dunning. 

Odborníci odporúčajú ľuďom, aby si skontrolovali tesnosť zárubní a zabezpečili okná a dvere priliehajúcimi sieťkami. Tiež by nemali nikdy nechávať ani na chvíľu pootvorené dvere. A ak uvidia hada, mali by ho sledovať z bezpečnej vzdialenosti a kontaktovať miestneho odchytávača. 

Viac o téme: HadAustrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu