Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Byt zachvátili plamene: VIDEO Bratia (3, 10) museli skočiť z okna! Dojímavé slová svedkov

Požiar bytu v meste Grenoble
Požiar bytu v meste Grenoble (Zdroj: Youtube/AFP News Agency)

PARÍŽ - Skokom z okna v desaťmetrovej výške si zachránili život dvaja chlapci z francúzskeho mesta Grenoble, ktorých byt v utorok zachvátil požiar. Chlapcov vo veku troch a desiatich rokov zachytili dospelí, ktorí im pribehli na pomoc, informoval v stredu server France Bleu.

Žena sa už roky naťahuje s developerom: Zle jej postavil byt, zistila to kurióznym spôsobom

Na videu, ktoré udalosť zachytáva, je vidieť hustý čierny dym, ktorý sa valí z bytu na treťom poschodí. Z okna v zhruba desaťmetrovej výške starší chlapec najprv vyhodil mladšieho brata a potom sám vyskočil. Podľa francúzskych médií sa ani jednému z nich nič nestalo. Záchranári ich však previezli do nemocnice na pozorovanie. Dvaja muži, ktorí chlapcov pomáhali zachytiť, majú zlomené ruky.

„Nevedeli sme, čo robiť. Chceli sme vylomiť dvere, ale nešlo to,“ povedal agentúre AP 25-ročný Athoumani Walid, ktorý si pri záchrane chlapcov zlomil zápästie. „Ukázali sme, že sme tu jeden pre druhého, že jeden druhého dokážeme zachrániť,“ dodal obyvateľ štvrti Villeneuve, v ktorej žijú prevažne prisťahovalci. Podľa agentúry AP nemá štvrť v meste Grenoble najlepšiu povesť a Walid dúfa, že záchrana chlapcov ju dokáže aspoň trochu zlepšiť.

Pri požiari v bytovom dome utrpelo zranenia celkom sedemnásť ľudí. Príčina požiaru zatiaľ nie je známa.

Podľa agentúry AFP polícia v stredu začala vyšetrovanie rodičov oboch chlapcov, ktorých podozrieva zo zanedbania starostlivosti. Podľa prokurátora Érika Vaillanta bola matka na nákupoch, kde sa zdržala, a otec odišiel pred jej návratom do práce. Chlapci tak boli v čase vypuknutia požiaru doma sami.

Viac o téme: PožiarZáchranaByt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu