Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

KORONAVÍRUS pripravil muža (59) o nohu! Hororový príbeh, ktorý sa stále neskončil

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

LONDÝN - Anthony Earl je príkladom človeka, ktorému koronavírus navždy zmenil život. Skončil v nemocnici, kde ho museli uviesť do kómy. Nákaza mužovi spôsobila ťažkú trombózu a lekári nemali na výber. Museli mu amputovať nohu.

Päťdesiatdeväťročný Anthony bol úplne zdravým človekom. V apríli však skončil v nemocnici. Odvtedy sa všetko udialo pomerne rýchlo. Lekári ho uviedli na päť týždňov do kómy, aby sa jeho telo mohlo lepšie vysporiadať s chorobou. Doteraz sa nachádza na jednotke intenzívnej starostlivosti v londýnskej nemocnici Kráľovnej Alžbety. Tím lekárov neúnavne bojoval o jeho život, no nemali na výber. Museli mu amputovať ľavú nohu, pretože v dôsledku vírusu sa mu v nej vytvorili veľké krvné zrazeniny. Pacient trpel ťažkou trombózou. 

KORONAVÍRUS pripravil muža (59)
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Jeho manželka Catherine sa pár týždňov pred Anthonyho hospitalizáciou vrátila domov po tom, čo prekonala agresívnu formu rakoviny žalúdka. "6. apríla ho prijali do nemocnice a krátko nato zistili, že má koronavírus," hovorí. Posledné, čo jej manžel povedal, bolo, že v nemocnici dlhý čas určite nestrávi.

Podľa Catherine je neuveriteľné, čím všetkým si Anthony prešiel. Pravdepodobne utrpel trvalé poškodenie pľúc. Momentálne dýcha iba pomocou pľúcneho ventilátora, má zápal pľúc a sepsu. Personál nemocnice, kde Earla operovali, urobil skutočne maximum. "Zachránili nám obom životy," dodala Catherine. Jej manžel je pri vedomí a dokáže rozprávať. Stále je však v nemocnici, kde sa zotavuje, aby sa mohol konečne vrátiť späť domov.

Viac o téme: TrombózaKoronavírusKrvné zrazeninyCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu