Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Vtipní muži majú viac testosterónu

NORFOLK – Ženy milujú mužov, ktorí ich dokážu rozosmiať. Muži majú radi zase ženy, ktoré sa smejú na ich vtipoch. A britskí vedci našli vysvetlenie, prečo sú vtipní muži príťažlivejší. Majú totižto viac testosterónu a sú plodnejší.

„Muži väčšinnou hovoria viac vtipov ako ženy a ich vtipy sú agresívnejšie,“ vyhlásil profesor Sam Shuster z Norfolk and Norwich University, ktorý mužov a ženy testoval na svojich vtipoch. „Ženy mali tendenciu dávať mužom povzbudzujúce poznámky, zatiaľ čo muži sa škerili. Najagresívnejší pritom boli mladí muži,“ uviedol Shuster pre časopis British Medical Journal.

Štatistické čísla hovoria jasne, komikov je viac medzi mužmi a ich humor je vždy agresívnejší. To je spôsobené práve tým, že majú viac testosterónu. „Rozdiel medzi mužmi a ženami je zreteľný. Medzi 11. a 13. rokom chlapci začínajú byť skutočne agresívni. V puberte je agresivita oveľa zreteľnejšia, potom sa mení do podoby vtipu. Muži sú sarkastickejší. Počiatočný agresívny zámer sa zmení v bystrejší a sofistikovanejší vtip, takže agresivita je skrytá v humore,“ dodal Shuster.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu