Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Hitlerov syn vraj žije v Británii

Adolf Hitler
Adolf Hitler

LONDÝN - Hitler mal syna s Britkou Unity Mitfordovou, tvrdí novinár britského ľavicového týždenníka New Statesman. Podľa časopisu žije 67-ročný Hitlerov syn na Britských ostrovoch.

Jeho matka, britská fašistka, patrila niekoľko rokov k úzkemu kruhu okolo Adolfa Hitlera a jeho dlhoročná priateľka Eva Braunová na ňu údajne žiarlila. Po návrate z Nemecka Britka porodila syna, ktorého dala na adopciu.

Novinár Martin Bright pracujúci pre britský týždenník 5 rokov študoval všetky dostupné materiály, no napriek mnohým zaujímavým zisteniam je sám v celej veci skeptický. Napriek tomu zverejnil všetky informácie, ktoré o prípade získal. Bright zistil, že počas druhej svetovej vojny sa v malej britskej dedine Wigginton narodil Unity Mitfordovej chlapec. Žena, ktorá jej pomáhala pri pôrode povedala svojej sestre, že narodené dieťa je synom Adolfa Hitlera. A tá tajomstvo neskôr prezradila svojej dcére.

Mitfordová bola dcéra Lorda Redesdala, ktorý patril k britským fašistom. Ako 20-ročná cestovala v roku 1934 do Nemecka, kde počúvala Hitlerove prejavy na zjazdoch nacionalistickej strany NSDAP a chodila do Hitlerových obľúbených lokálov, kde sa s ním aj zoznámila. Milfordová bola vysoká modrooká blondína a v Hitlerových očiach bola "perfektná árijská žena". Do svojho denníka si Hitlerova milenka Eva Braunová v roku 1935 údajne napísala, že Mitfordovú mnohí členovia strany považujú za budúcu "prvú dámu". Mitfordová sprevádzala Hitlera na jeho mnohých cestách a podľa denníka Times ju britská tajná služba označila za "nacistickejšiu ako boli nacisti".

Napriek tomu, že Bright nikde nenašiel potvrdenie svojej hypotézy, publikované informácie vyvolali v Británii veľký záujem verejnosti, ktorá by sa rada dozvedela identitu "Hitlerovho syna" a miesto, kde sa nvachádza. Mnohí Briti však informáciám neveria, skôr sú k nim skeptickí.

Celý príbeh má však aj inú stránku. Unity Mitfordová si po vypuknutí vojny v roku 1939 zo žiaľu strelila v Mníchove guľku do hlavy. Prežila, no lekári jej nedokázali vybrať projektil z hlavy. Ťažko postihnutú ženu previezli do Británie, kde porodila syna. Mnohí svedkovia však tvrdia, že Mitfordová bola v takom stave, že pôrod vôbec nepripadal do úvahy. Iné zdroje zasa hovoria, že Hitler bol k Mitfordovej síce milý a slušný, no "nič viac tam nebolo".
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu