Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Zúfalá spoveď sestričky vás rozplače: Po 48-hodinovej šichte si išla nakúpiť, v obchode nič nemali!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Dawn Bilbrough)

YORK - Situácia a panika okolo šíriaceho sa koronavírusu zasiahla aj Veľkú Britániu, ktorá pristúpila k prísnejším opatreniam oveľa neskôr ako Slovensko. Obyvatelia ostrovnej krajiny berú obchody útokom a tak tých, ktorí sa v týchto dňoch starajú o chorých, čakajú v predajniach iba prázdne police. Poukazuje na to aj zdravotná sestra Dawn Bilbroughová (51).

Prečítajte si, čo KORONAVÍRUS po infikovaní robí s ľudským telom a ktoré orgány dokáže nakaziť

Rady pred supermarketmi a obchodnými reťazcami sa začali predlžovať aj vo Veľkej Británii, ktorá sa až doteraz s koronavírusom veľmi nezaoberala. Vláda premiéra Borisa Johnsona už ale pod tlakom pritvrdila opatrenia a od pondelka v krajine uzavrela školy aj škôlky. V dôsledku toho ľudia začali ešte viac panikáriť a v obave z toho, že sa zatvoria aj obchody, ich zobrali útokom. Pre tých, ktorí sú v prvej línii a starajú sa o pacientov v nemocniciach, ale v dôsledku takéhoto správania v obchodoch veľa nezostáva. 

Zúfalá spoveď sestričky vás
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP)

V tejto súvislosti sa oprávnene posťažovala zdravotná sestra Dawn Bilbroughová z Yorku. "Práve mi skončila 48-hodinová zmena v nemocnici, tak som si išla nakúpiť. V supermarkete už ale nebolo žiadne ovocie ani zelenina. Je mi z toho do plaču," hovorí vo videu, ktoré zverejnila na Facebooku. Apeluje tak na všetkých, ktorí teraz nakupujú viac, aby mysleli na to, že možno budú mať doma síce dostatok potravín, ale všetko im bude zbytočné, keď sa nebude mať kto o nich postarať v nemocnici. "Zastavte sa a berte ohľad na iných," odkazuje Dawn ľuďom, ktorí sa v týchto dňoch správajú v potravinách ako kobylky.

Britský premiér Boris Johnson v súvislosti so vzniknutou situáciou uviedol, že krajina je dostatočne zásobená potravinami, ale takýto obrovský nápor sa jednoducho musí prejaviť, pretože nie je možné zásobovať obchody takto nárazovo. "Teraz je lepšie, aby ste všetci radšej zostali doma. A keď nakupujete, berte ohľad na iných," apeluje na národ. 

Viac o téme: KoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu