Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Betlehem z betónu

Aranžérka E. Brathová so svojím betlehemom a postavičkami z betónu.
Aranžérka E. Brathová so svojím betlehemom a postavičkami z betónu.

MOJMÍROVCE - Originálny nápad! Emília Brathová (55) z Mojmíroviec pri Nitre si vyzdobila dvor betlehemskými figúrkami z betónu.

Z tohto stavebného materiálu je Svätá rodina aj zvieratá v maštaľke. Jedna figúrka pritom váži viac ako dvadsať kíl! "Vždy som rada betónovala a preto som sa rozhodla pre takýto originálny betlehem," prekvapuje Emília, ktorá je aranžérkou kvetov. Najprv vyformovala z drôtu figúrky a potom ich zaliala masou z cementu, štrku, vody a jemného piesku.

"Betlehemské postavičky som robila dva mesiace. Najvyšší z nich je svätý Jozef, meria 56 centimetrov. Najnižšia je 25-centimetrová ovečka. Figúrky som natrela zlatou farbou zmiešanou s lodným lakom, aby bola odolná proti vlhku. Len maštaľ je z dreva, zmajstroval mi ju manžel," hovorí E. Brathová, ktorú teší, že pri ich dome sa pristavujú vodiči okoloidúcich áut a betlehem si fotografujú.

Betónový betlehem nie je prvým majstrovským dielkom pani Emílie. Takto už zhotovila aj dinosaura merajúceho 173 centimetrov a vážiaceho 245 kíl. Aj on zdobí jej dvor. Vyrobila tiež betónového krokodíla i korytnačku a už sa teší aj na betónovú Kleopatru. "Zoženiem si historické knihy a vynasnažím sa, aby bola jej podoba čo najvernejšia. Táto staroegyptská postava ma už dávno fascinuje," dodáva E. Brathová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu