Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

FOTO Dievčina (23) vyhrala na deň svätého Valentína celý dom: Stačilo urobiť jedinú vec

Jemma Nicklinová vyhrala nádherný dom Zobraziť galériu (3)
Jemma Nicklinová vyhrala nádherný dom (Zdroj: Profimedia)

LONDÝN - Mladá Britka šťastnou náhodou vyhrala na deň svätého Valentína celý dom vďaka žrebu za dve libry. O novej majiteľke vidieckej usadlosti zo 17. storočia, ktorej cena sa odhaduje na 545 000 libier (655 000 eur), informoval server BBC News. Nehnuteľnosť sa nachádza na západe Anglicka v grófstve Shropshire, hraničiacom s Walesom.

"Keď som sa to dozvedela, všetci sme sa rozplakali," povedala dvadsaťtriročná Jemma Nicklinová, ktorá žije v tejto časti Anglicka, oblasti West Midlands, a v dopravnej firme ročne zarába v prepočte okolo 20-tisíc eur. Na vysnívané vlastné bývanie si ešte len začínala šetriť. 

Jemma Nicklinová vyhrala nádherný
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

Doterajší majiteľ po márnych pokusoch o predaj vložil nehnuteľnosť do lotérie s 340 000 losmi. Tie si zakúpili aj rodičia, sestra a priateľ Nicklinovej. Telefonát oznamujúci výhru mladá žena najprv prepásla. Keď sa vrátila do práce, šéfovia jej povedali, aby zavolala späť na číslo, odkiaľ ju zháňali. Až potom sa dozvedela šťastnú novinku. 

Jemma Nicklinová vyhrala nádherný
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

Jemmu môže tešiť aj skutočnosť, že doterajší majiteľ nehnuteľnosti Mike Chatha uhradí poplatky za prevod, ktorý podľa právnikov potrvá asi päť týždňov. Chatha tiež venoval 5000 libier ako druhú cenu tomu, komu sa podarilo predať najviac žrebov cez sociálne siete, a sľúbil venovať časť výnosu na detský hospic a ďalšie dobročinné ciele.

Ruská redakcia BBC k správe materskej redakcie dodala, že v Británii je vzhľadom na situáciu na trhu predaj nehnuteľností za pomoci lotérie čím ďalej populárnejší. Systém funguje tak, že majiteľ potrebuje predať viac ako 100 000 losov za cenu, ktorá sa pohybuje obvykle medzi dvoma a 25 librami. Ak sa mu nepodarí predať všetky žreby a dosiahnuť vytúženú cenu, môže podľa vopred stanovených pravidiel odmeniť víťazný los určitou sumou, alebo výťažok poslať na charitu. K spusteniu lotérie je nevyhnutný súhlas komisie pre kontrolu nad hazardnými hrami, v opačnom prípade môže organizátorovi hroziť pokuta aj pobyt za mrežami v dĺžke až 51 týždňov, aj sankcie od daňového úradu.

Viac o téme: DomVýhraVeľká BritániaJemma Nicklinová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu