Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Žena (23) sa tešila zo svojho tehotenského bruška: Potom zistila, že v nej nerastie dieťa, ale...

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: profimedia.sk)

WALTHAM CROSS - Príbeh dvadsaťtriročnej Katie Holmesovej môže pomôcť viacerým ženám, ktoré prišli kvôli zdravotným komplikáciam o vaječník a obávajú sa, že nikdy nebudú môcť mať deti. Pred pár rokmi totiž aj táto Angličanka zápasila s hroznou diagnózou, keď ju niekoľkokilogramový tumor pripravil o tento orgán. Napriek tomu sa teraz teší z dvojročnej dcéry.

Katie prežívala pred zhruba tromi rokmi veľmi ťažké obdobie, ktoré ju nakoniec priviedlo až na operačný stôl. V druhej polovici roku 2016 začala priberať. A keďže jej meškala menštruácia, myslela si, že je tehotná. Bruško jej vraj postupne rástlo a v autobuse jej dokonca uvoľňovali miesto.

Počas jednej septembrovej služby na benzínovej pumpe však Katie prišlo zle, preto vyhľadala lekárku. Tá jej diagnózu vyhodnotila ako bežnú gastroentritídu, naordinovala jej lieky a odporučila zostať pár dní doma. "Problémy však neustupovali. Bola som u lekára každý týždeň počas dvoch mesiacov a oni mi stále predpisovali rôzne tabletky, pretože si mysleli, že ide o infekciu žalúdka alebo močového mechúra," spomína Holmesová. 

Žena (23) sa tešila
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

S bolesťami vraj zápasila až do decembra, všetko však pripisovala spomínaným infekciám a tehotenským problémom. Bola už extrémne slabá a iba ležala. V jedno decembrové ráno pri pohľade do zrkadla zažila Katie šok. Večer predtým bolo ešte jej brucho guľaté a vystúpené a ráno z neho bola iba ovisnutá tuková guľa. 

Žena (23) sa tešila
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Vydesená žena okamžite vyhľadala lekára, ktorý ju poslal na ultrazvuk. Vyšetrenie odhalilo, že má v tele masívnu ovariálnu cystu vážiacu 6,3 kg. Tumor tak dosahoval hmotnosť dvojičiek. "Tlačil mi na niektoré životne dôležité orgány a do mojich rebier," hovorí. Po vypočutí diagnózy sa veľmi zľakla, zároveň však pocítila úľavu zo správne určenej diagnózy.

17. januára 2017 skončila Holmesová na operačnom stole, kedy jej spolu s tumorom museli vyoperovať aj vaječník. Testy neskôr potvrdili, že išlo o zhubný nádor, ktorý sa však, našťastie, v tele nestihol rozšíriť. "Neustále som sa obávala, že nebudem môcť mať deti, ale už pol roka po zákroku som otehotnela," dodala dnes už matka takmer dvojročnej dcérky Avy.

Viac o téme: RakovinaCystaTumorVaječníky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu