Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Obyvateľov domu premkla hrôza: FOTO obludy, ktorá im pristála na dome

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Snake Catchers Brisbane, Ipswich, Logan & Gold Coast 0413 028 081)

BRISBANE - Lovec hadov z Austrálie zverejnil na Facebooku fotografiu svojho úlovku, ku ktorému bol privolaný v utorok. Zábery plaza, ktorý visel zo strechy domu na predmestí Brisbane, sú síce desivé, ale odborník hovorí, že nejde o nebezpečný druh. Podľa ľudí, ktorí fotku komentovali, sa to pytónmi v tejto oblasti len tak hemží.

Pytón kobercový síce nie je jedovatý a pre človeka predstavuje len minimálne nebezpečenstvo, ale pohľad na jeho mohutné telo vie i tak vystrašiť. A ak vám takýto obor visí zo strechy, ide o nezávideniahodnú situáciu. Presne to zažili obyvatelia na juhovýchodnom predmestí Brisbane, kde zasahoval odchytávač hadov Bryce Lockett. "Tento pytón kobercový má úctyhodné rozmery," komentuje na sociálnej sieti hada dlhého takmer dva metre.

Obyvateľov domu premkla hrôza:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Snake Catchers Brisbane, Ipswich, Logan & Gold Coast 0413 028 081)

Počas obdobia rozmnožovania sa samce presúvajú aj na väčšie vzdialenosti a hľadajú si partnerku. Teraz ich preto lovci v danom regióne odchytávajú naozaj veľa. Podľa Locketta je tento druh zväčša pokojný a napriek svojmu vzhľadu nie je pre ľudí nebezpečný. Loví jašterice, drobné hady, žaby, hlodavce a trúfne si aj na menších psov a mačky. 

Rodina si chcela na terase užiť slniečko: Keď zbadala hrozbu v pozadí na FOTO, utiekla

"Keď to vidím, hneď si spomeniem na troch psov môjho otca, ktorých napadli pytóny. A niečo podobné sa stalo aj jeho susedom," napísala jedna užívateľka. Väčšina ľudí sa zhodla v tom, že by nič podobné nechceli stretnúť, niektorí majú iný názor a napísali, že na obrázku je nádherný živočích.

Viac o téme: HadPytónAustrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu