Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Američan skončil za mrežami za olizovanie ropuchy

KANSAS CITY – Niekto rád bozká žaby kvôli tomu, aby sa premenili v krásne princezny alebo princa, iný zasa kvôli halucinogénnym účinkom jedu, ktorý skrýva ich koža. Vo výsledku sa i tak môže ropucha zmeniť nakoniec v princa.

Dvadsaťjedenročný muž z Missouri skončil za mrežami za „prechovávanie a olizovanie“ ropúch, ktoré produkujú jed s halucinogénnymi účinkami. Podľa mestskej polície z Kansas City sa David Theiss pokúšal „dostať sa do závratných mimozmyslových výšin“ olizovaním ropuchy coloradskej. Mladík zrejme netušil, že sa jedovatá látka musí fajčiť, aby mala pre organizmus „povznášajúce účinky“.

Niektorí predajcovia zvierat v USA coloradské ropuchy postupne sťahujú z ponuky, pretože ich jed môže vyvolávať u ľudí nevoľnosť a môže dokonca zabiť niektoré domáce zvieratá. „Ľudia užívajú ich jed už odpradávna. Dnes je to akási móda,“ povedal americkej stanici KMBC expert na ropuchy Danny Snyder.

Podľa úradníkov a policajtov z Clay County ide o prvý prípad, keď museli riešiť užívanie tohto typu drogy. David Theiss bol prepustený na kauciu. Ropucha, ktorú používal pri svojich mimozmyslových výletoch, skončila v laboratórii polície.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu