Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Matka (23) tvrdí, že jej počas pôrodu znetvorili dieťa: Deformácia tváre, kvôli TOMUTO?!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NORFOLK - Dvadsaťtriročná Britka tvrdí, že cisársky rez navždy zničil život jej dieťaťa. Podľa jej slov novorodenec utrpel deformáciu tváre kvôli nesprávnej polohe v matkinom lone, lekári mu preto skalpelom nešťastne porezali tvár. Pracovníci nemocnice naopak tvrdia, že je to nepravdepodobné.

Amber Woolardová rodila cisárskych rezom, nedopadlo to však podľa jej predstáv. Narodila sa jej dcérka Valenci s deformáciou tváre. Podľa slov matky za to môže skalpel a nesprávna poloha dieťaťa v maternici. Neskôr žene pôrodná asistentka spolu s chirurgom povedali, že päťcentimetrový rez pod nosom novorodenca nemohol vzniknúť prirodzene. Napriek tomu ale Univerzitná nemocnica Norfolk a Norwich vyhlásila, že takáto deformácia skalpelom je "vysoko nepravdepodobná". 

Matka (23) tvrdí, že
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

"Je nám ľúto, že dcéra pani Woollardovej sa narodila s traumou na tvári. Pani Woollardovej sme dodatočne vysvetlili dôvod, prečo je nepravdepodobné, aby tieto zranenia boli spôsobené skalpelom," uviedol hovorca nemocnice. 

Žena pred 23 rokmi podstúpila cisársky rez: Teraz s hrôzou zistila, čo jej počas neho vyparatili

Lekári predpokladajú, že malá Valenci bude v priebehu nasledujúcich rokov potrebovať asi tri plastické operácie, aby jej tvár dali do poriadku. "Vidím to ako vážny prípad zanedbania zo strany Národnej zdravotníckej služby," stojí si za svojím mladá mamička.

Viac o téme: PôrodCisársky rez
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu