Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Traja kamaráti išli na dovolenku do Španielska: Dvaja z nich tam zahynuli, úplne nezmyselná smrť

Punta Prima v Španielsku Zobraziť galériu (2)
Punta Prima v Španielsku (Zdroj: Getty Images)

TORREVIEJA - Neďaleko pobrežného mesta Torrevieja v Španielsku došlo minulú stredu k tragédii, pri ktorej vyhasli životy dvoch Britov. Incidentom sa už zaoberajú miestni vyšetrovatelia. Cudzie zavinenie bude zrejme vylúčené, pretože príčinou nešťastia bola pravdepodobne snaha o dobrý selfie záber.

Minulý utorok približne okolo pol ôsmej večer boli na pobreží Costa Blanca v oblasti známej ako Punta Prima privolaní záchranári k dvom zraneným občanom Veľkej Británie. Daniel Vivian Mee (†25) a Jayde Dolman (†20) sa zrútili z deväť metrov vysokého útesu na prístrešok pobrežnej hliadky. Napriek veľkému úsiliu sa Daniela zachrániť nepodarilo. Druhý, ťažko zranený Jayden, bol vrtuľníkom prevezený do nemocnice v meste Alicante, kde sa ho podarilo stabilizovať. Na druhý deň ale svojim zraneniam podľahol. 

Jayden Dolman
Zobraziť galériu (2)
Jayden Dolman  (Zdroj: Facebook/Jayden Dolman)

"Trojica Britov si podľa všetkého robila selfie a dvaja z nich spadli z útesu. Tretiemu mužovi sa nič nestalo, bol však v šoku, a preto je hospitalizovaný v nemocnici v Torrevieje," uviedla miestna polícia. 

Karina (†15) si chcela urobiť selfie pred prichádzajúcim vlakom: Jej telo roztrhal na kúsky

Útes je upravený a zabezpečený zábradlím, takže pre vyšetrovateľov bude výpoveď tretieho muža kľúčová. Podľa očitých svedkov ale život dvoch mladíkov vyhasol práve kvôli selfie fotke. Incident už potvrdilo aj britské veľvyslanectvo.

Viac o téme: TragédiaŠpanielskoSelfiePád z útesu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu