Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Toto by ste si nikdy na dome nájsť nechceli: VIDEO hrôzy, ktorá ohrozuje obyvateľov

(Zdroj: Youtube/WSB-TV)

AUBURN - Odborníci varovali obyvateľov americkej Alabamy pred osami, ktoré si budujú celoročné hniezda v ich príbytkoch. V roku 2006 sa napríkldad 15-tisícová kolónia usadila v starom aute. Išlo o jedno z 90 trvalých osích hniezd v Alabame. Etnomológ Charles Ray uviedol, že podobná situácia môže nastať aj tento rok.

​Ray spoločne s primárnou terénnou organizáciou v Alabame varoval miestnych obyvateľov pred osími hniezdami. "Tieto trvalé hniezda môžu byť široké niekoľko metrov a nachádza sa v nich niekoľko tisíc osích jedincov, oveľa viac ako v prípade priemerného osieho hniezda," vysvetlil etnomológ.

Hniezda sú pripevnené k exteriérom domov a na iných, nečakaných miestach. Miesta ako strana domu, vyhodený matrac alebo dokonca diera v zemi ponúkajú osám skvelú príležitosť na stavbu ich príbytku. Normálne hniezdo tohto druhu ôs sa väčšinou nachádza v zemi, mnohé jedince neprežijú zimu. Kráľovná sa však na jar rozmnoží a vytvorí tak nové kolónie. Etnomológovia varujú, že s miernejšou zimou dochádza k premnoženiu ôs.

"Hniezda, ktoré som videl tento rok, majú o 10 000 jedincov viac v porovnaní s rokom 2006 a rýchlo sa rozmnožujú," vyjadril svoje obavy Ray. Ak majú majitelia domu podozrenie, že na ich pozemku sa nachádza takéto hniezdo, mali by okamžite kontaktovať kompetentné osoby. Je dôležité, aby nenarúšali hniezda svojvoľne.

Viac o téme: HniezdoOsyAlabamaInvázia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu