Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Dievčina prišla pozorovať do prístavu veľrybu: Stačil jediný moment a onemela od úžasu

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Youtue/mo nad)

HAMMERFEST - Veľryba beluga sa preslávila nielen konšpiračnou teóriou o ruskom špiónovi, ale aj tým, že z mora vylovila telefón istej ženy. Tá zašla do prístavu Hammerfest v Nórsku, aby si tam spoločne s rodinou pozrela bielu veľrybu. Z vrecka jej však vykĺzol mobil a spadol do vody. Potom sa stalo niečo, čo nikto nečakal.

Bieluha morská je skutočne priateľským tvorom. Ina Mansikaová sa so svojimi rodičmi rozhodla stráviť deň v nórskom prístave Hammerfest, kde sa nachádza aj tento druh veľryby. Zabudla si však zapnúť vrecko na bunde a vypadol jej odtiaľ telefón. Beluga neváhala a okamžite sa ponorila pod hladinu, aby ho vylovila.

VIDEO Dievčina prišla pozorovať
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtue/mo nad)

Všetci zostali poriadne zaskočení a nechceli uveriť tomu, čo práve videli. "Mysleli sme si, že telefón je navždy preč. O pár minút sa ale veľryba vynorila s mobilom v ústach," povedala Ina. Napriek rýchlej záchrane bol už ale telefón nepoužiteľný. Doposiaľ nie je jasné, či to veľryba urobila preto, lebo vie, ako sa správať v prítomnosti ľudí, alebo išlo o obyčajný inštinkt.

Viac o téme: VeľrybaBeluga
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu