Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Majiteľ domu prišiel domov a toto našiel v bazéne: Ľudí smutná FOTO zhrozila

(Zdroj: Facebook/Wildcare Australia Inc.)

GOLD COAST - Šokujúca fotografia, ktorú na sociálnej sieti zverejnila organizácia na ochranu prírody Wildcare Australia, vzbudila medzi užívateľmi vlnu rozhorčenia. Ochranári sa ale bránia a tvrdia, že týmto spôsobom vzdelávajú verejnosť a tlačia na ľudí, aby viac chránili prírodu.

Fotka utopenej koaly, ktorá skončila v bazéne jedného z domov na austrálskom pobreží Gold Coast, poburuje užívateľov sociálnej siete. Členov organizácie Wildcare Australia privolal k utopenému zvieratku bezradný majiteľ nehnuteľnosti. "Týmto spôsobom poukazujeme na závažnosť situácie v súvislosti s týmito zvieratami," vysvetlila svoj postoj organizácia.

Medvedík sa vraj utopil, keď sa chcel z bazéna napiť. Austráliu totiž v posledných týždňoch sužovali vysoké teploty. Koaly pritom vedia plávať, a preto ochranárov prekvapuje, že k utopeniu došlo. Ani ich argumentácia ale užívateľov Facebooku neuspokojila. 

Ochrancovia prírody bijú na poplach: Po roku 2050 už tieto rozkošné zvieratá neuvidíte

"Toto nie je šťastný spôsob vzdelávania verejnosti. Akurát sa pri tom každý rozplače, tá fotka je príliš smutná a krutá," myslí si väčšina. Predstavitelia Wildcare Australia ale trvajú na tom, že bolo potrebné na tento incident upozorniť. Teraz apelujú na majiteľov bazénov, aby ich zakrývali a viac si chránili svoje pozemky. 

Viac o téme: KoalaAustráliaUtopenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu