Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Praktikujte pravidelný sex! Podľa vedcov sa vďaka nemu vyhnete tomuto neduhu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ATLANTA - Výsledky výskumu realizovaného tímom vedcov z Georgia State University v Atlante potešia všetkých, ktorí majú problémy s vysokým krvným tlakom. Tento stav sa dá totiž údajne liečiť veľmi príjemným spôsobom - sexom.

Americkí vedci prišli s potešujúcimi výsledkami svojej štúdie, ktoré boli zverejnené v časopise Sexual Medicine. V rámci výskumu monitorovali krvný tlak osôb pred sexom a po ňom.  Účastníci tohto príjemného experimentu mali na začiatku priemerný horný krvný tlak 115 mmHg, ktorý im po sexuálnom výkone klesol až o 17 mmHg. Ide o približne rovnaké zlepšenie, ku ktorému sa pacienti s touto diagnózou dopracujú užitím diuretickej tabletky. Po sexe tiež zúčastnení hodnotili intenzitu orgazmu od 66 do 106, s priemerným výsledkom 87. 

Praktikujte pravidelný sex! Podľa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

TOTO sa stane s vaším telom, ak prestanete mať sex: Má to prekvapivo aj jednu výhodu

Pojem "dobrý sex" je veľmi subjektívny. Výskumníci však uviedli, že čím príjemnejší bol orgazmus u sledovaných osôb, tým nižší krvný tlak mali na ďalší deň. Dospeli tak k záveru, že na tento stav vplýva najmä hormón oxytocín, ktorý sa uvoľňuje práve pri sexe a vyvoláva pocit blízkosti a intimity. Takže ak sa snažíte udržať si zdravý krvný tlak, vyraďte z jedálnička mastné a slané jedlá a určite sa nevyhýbajte pravidelnému sexu. 

Viac o téme: ŠtúdiaSexKrvný tlak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu