Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Matka (24) pozrela na detský monitor a stuhla od hrôzy: Namiesto svojej dcérky videla...

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MANDURAH - Mladá Austrálčanka zostala nemilo prekvapená, keď zistila, čo všetko zachytil detský bezdrôtový monitor, pomocou ktorého kontrolovala svoju osemnásťmesačnú dcérku. Teraz varuje ostatných rodičov, aby si overili bezpečnosť podobných výrobkov a chránili tak svoje deti.

Matka Edana Dayová si zakúpila bezdrôtový monitor, ktorý pomocou aplikácie pripojila na svoj mobil. Týmto spôsobom chcela kontrolovať svoju  malú dcéru z ktoréhokoľvek miesta. Celé zariadenie, za ktoré zaplatila v prepočte 155 eur, kupovala najmä kvôli bezpečnosti a ochrane dieťaťa. Hneď pri prvom použití ale zistila, že tento výrobok bezpečnosť nechráni, ale ju skôr ohrozuje. 

Matka (24) pozrela na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

"Prihlásila som sa podľa pokynov v návode a zrazu som uvidela izbu iného dieťaťa," začína svoje rozprávanie 27-ročná Edana. Nechápe, ako k tomu mohlo dôjsť, pretože pred použitím výrobku je potrebné skenovať dvojrozmerný čiarový kód. Teraz je už presvedčená o tom, že ktokoľvek, kto má takéto zariadenie, si môže prezerať izbu jej dcéry presne tak, ako si ona mohla poprezerať zábery z cudzej detskej izby. "Necítim sa s týmto produktom vôbec bezpečne," povedala rozhorčená žena.

Matka (24) pozrela na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Alan Ball)

Hovorca spoločnosti Uniden, ktorá je výrobcom daného produktu, uviedol, že nemôže zverejňovať detaily tohto prípadu až do overovania produktu nespokojnej zákazníčky.

Viac o téme: Detský monitor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu