Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Veľkolepý štart do nového roka! Šťastlivec vyhral v Euromiliónoch jackpot, stavil na TIETO čísla

Andrew Clark vyhral v lotérii. Zobraziť galériu (3)
Andrew Clark vyhral v lotérii. (Zdroj: YouTube/ITV News)

LONDÝN – Vo Veľkej Británii padol ďalší jackpot. Tentokrát si šťastlivec v úvode nového roka prilepšil o 115 miliónov libier. Uplynulý mesiac sa v Anglicku radoval i Andrew Clark (51), ktorý vyhral 76-miliónov libier. Nebyť však jeho partnerky, o rozprávkové bohatstvo by zrejme prišiel.

Hráč, ktorého meno nateraz nie je známe, sa stal štvrtým najväčším víťazom v histórii Veľkej Británie tým, že vyhral celkový jackpot vo výške 115 miliónov libier, čo je v prepočte asi 127,5 milióna eur. Rozprávkové bohatstvo mu v novoročnom losovaní Euromiliónov priniesli čísla 1, 8, 11, 25, 28 a dodatkové čísla 4 a 6. Okrem neho si prilepšilo aj ďalších desať hráčov. Každý z nich vyhral milión libier (cca 1,1 milióna eur).   

Radosť s peňazí.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)


Čítajte aj: Šokujúca reakcia starčeka: FOTO Miliónová výhra v pokri mu nespravila Vianoce, prečítajte si prečo!


Spravodajská stanica BBC pripomína, že za pomerne krátky čas ide už o druhú vysokú výhru na britských ostrovoch. Uplynulý mesiac totiž Andrew Clark (51) vyhral 76 miliónov libier (asi 84 miliónov eur).

Andrew Clark s Trishou.
Zobraziť galériu (3)
Andrew Clark s Trishou.  (Zdroj: YouTube/ITV News)

„Znie to ako nejaký čarovný vianočný príbeh: muž, čo skoro prišiel o 76 miliónov,“ povedal Clark na margo toho, že nebyť jeho partnerky, ktorá mu niekoľko týždňov pripomínala, aby si skontroloval podané tikety, ktoré si schovával v aute, o výhru by zrejme prišiel.

„Tieto Vianoce budú pokojné, ale tie ďalšie už určite nie. Trisha a ja máme v pláne prenajať nejakú veľkú chalupu alebo hotel, kde sa bude môcť zísť celá rodina a kde si budú všetci rozprávať, ako za ten rok minuli svoj podiel,“ dodal šťastný výherca, ktorý si už s partnerkou kúpil nový dom a plánuje vďaka získaným financiám odísť do predčasného dôchodku.

Absolútne najvyššia výhra padla v Británii v roku 2011. Išlo o 161 miliónov libier (cca 175,5 milióna eur). Túto čiastku vyhrali manželia Weirovci.

Pokiaľ ide o najvyššiu výhru v histórii, tá padla v americkom štáte Južná Karolína. Šťastlivec získal jackpot v lotérii Mega Millions, a to rekordných 1,6 miliardy dolárov. (cca 1,4 miliardy eur). Víťazné čísla boli 5, 28, 62, 65, 70 a Mega Ball 5. Presnú lokalitu, kde bol žreb zakúpený, spoločnosť bezprostredne neoznámila. Šanca na výhru bola jedna k 302 miliónom.

Viac o téme: JackpotEuromiliónyLotéria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu