Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Žena (47) sa vyspala s mužom, ktorého stretla na zoznamke: Za jedinú noc sexu bude platiť celý život

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Cath Smith)

MELBOURNE - Štyridsaťsedemročná Cath Smithová z Austrálie platí pritvrdú daň za nechránený sex s mužom, s ktorým sa zoznámila na internete. Svoj príbeh zverejnila ako varovanie a upozorňuje všetkých na to, aby nikdy nepodceňovali prevenciu a kvôli dobrodružnému úletu si nezničili život.

Cath žije už desať rokov nakazená vírusom HIV. Vraj presne vie, kto a kedy ju nakazil. "Išlo o sex s mužom, s ktorým som si dohodla schôdzku na internete," spomína si. A keďže je alergická na latex, jej partner sa nemohol chrániť kondómom. O tom, že od neho dostala suvenír v podobe smrteľného vírusu, sa dozvedela zhruba o osem mesiacov neskôr. "Keď mi to oznámili, opantala ma strašná bezmocnosť a pocit nespravodlivosti. Nestihla som mať ani deti a zrazu som sa musela zmieriť s tým, že už nikdy nebudem žiť tak, ako predtým."

Po oznámení si Smithová uvedomila, že vlastne zomiera, ale tento fakt si odmietala akokoľvek pripustiť. Už roky vedie aktívnu kampaň a usiluje sa o to, aby si najmä ženy uvedomovali, aké je dôležité nepodceňovať ochranu pri sexe. Nechce, aby iné ženy celý život platili za chvíľkovú rozkoš. Príznaky ochorenia opisuje ako "vaginálnu traumu", ktorá sa objavila počas milovania v roku 2007. Neskôr pociťovala silný tlak v očiach. "Myslela som si, že mám rakovinu. Potom prišli noci, kedy ma zalieval studený pot, na krku sa mi objavili uzliny a bola som extrémne unavená. V minulosti som trpela depresiami, a tak som bola presvedčená o tom, že to všetko nejako spolu súvisí," hovorí Austrálčanka. 

Žena (47) sa vyspala
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Cath Smith)

Dôvod, prečo sú ženy diagnostikované neskôr, vidí v tom, že príznaky sú veľmi ťažko rozpoznateľné a kým muži vôbec zistia, že sú chorí, stihnú nakaziť veľa žien bez toho, aby si to uvedomovali. "Partner, ktorého som mala vtedy pred desiatimi rokmi, o tom vôbec nevedel. HIV mi diagnostikovali až po tom, ako som darovala krv." 

Žena (47) sa vyspala
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Cath Smith)

HIV a AIDS sú strašiakom vo svete už desiatky rokov a počet nakazených svedčí o tom, že ochorenie napriek hrozivým štatistikám veľa ľudí podceňuje a žije v presvedčení, že sa nemôžu nakaziť. Zrejme ešte stále prevláda mylný názor, že choroba sa týka najmä homosexuálov a prostitútok. A práve takýto chybný postoj chce Cath zmeniť a upozorniť ostatných, aby neurobili rovnakú chybu ako ona.  

Viac o téme: SexHIVAIDS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu