Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Žena (25) zverejnila FOTO pred pôrodom a krátko po ňom: To hádam nie je tá istá osoba!

Nicole pred pôrodom a mesiac po ňom Zobraziť galériu (3)
Nicole pred pôrodom a mesiac po ňom (Zdroj: Instagram/Nicole Knight)

SUNSHINE COAST - Keď sa vám narodí dieťa, asi posledná vec, ktorú riešite, je vzhľad vášho brucha. To nie je prípad Nicole Knightovej, ktorá sa vrátila späť do formy už mesiac po pôrode svojho druhého potomka. Dvojnásobná mamička z Austrálie prezradila, v čom spočíva tajomstvo jej štíhlej línie.

Nicole z austrálskeho štátu Queensland v októbri porodila svoje druhé dieťa, no už o mesiac jej telo vyzerá rovnako, ako pred pôrodom. Znie to nemožne, ale opak je pravdou. Počas tehotenstva pribrala 13 kilogramov, ktorých sa podľa svojich slov dokázala zbaviť vďaka svojej genetike, princípu stravovania 80:20 a aktívneho životného štýlu aj počas tehotenstva. 

Trénerka odhalila päť najčastejších chýb, ktoré robia ženy pri chudnutí

"Rada žijem aktívnym, zdravým životným štýlom. Keď som vyrastala, veľa som športovala a pokračujem s tým doteraz," hovorí Knightová. Každý deň sa snaží do svojho života začleniť aspoň trochu aktivity tým, že chodí s prvorodenou dcérou Aspen von prechádzať sa po parku alebo po pláži, alebo sa spolu chodia bicyklovať. Okrem toho bolo pre ňu veľmi dôležité nevylúčiť zo svojho jedálnička potraviny, ktoré jej chutili pred, počas, ale aj po tehotenstve. Mladá mamička tiež prezradila, že keď si jej telo počas tehotenstva pýtalo nejakú potravinu, bez výčitiek si ju dopriala. 

Dva týždne po pôrode
Zobraziť galériu (3)
Dva týždne po pôrode  (Zdroj: Instagram/Nicole Knight)

Jej bežný jedálniček pozostáva zo smoothie na raňajky, k neskoršiemu čaju si dopraje avokádo s tuniakom na ryžových chlebíčkoch a na obed má napríklad bolonské špagety. Poobede väčšinou maškrtí ovocie alebo mrkvu s arašidovým masl om a na večeru zje lososa so zeleninou alebo lasagne. A ak si myslíte, že si nedopraje dezert, mýlite sa. Pred spaním popíja horúcu čokoládu alebo zvolí jogurt s ovocím či zmrzlinu. "Úprimne, ak si udržiavam hmotnosť, mám veľmi flexibilnú diétu a keď chcem čokoládu alebo koláč, dám si to." 

Nicole si je plne vedomá toho, čo zje. Ak si dá čokoládu, určite nezje celé balenie. Ak chce napríklad brownies, upečie si zdravšiu verziu tohto čokoládového koláča doma. Verí totiž v 80 percent zdravej stravy a 20 percent nezdravého jedla. Jej tajomstvom nie je vylúčiť niektoré jedlá z jedálnička úplne, len ich nahradiť zdravšou verziou. 

Jeden deň po pôrode (vľavo) a dva dni po
Zobraziť galériu (3)
Jeden deň po pôrode (vľavo) a dva dni po  (Zdroj: Instagram/Nicole Knight)

Podľa odborníkov neexistuje nijaký priemerný čas, za ktorý by sa malo telo ženy po pôrode úplne zotaviť. Je však dôležité, aby sa žena zbavovala tehotenských kíl priebežne. Inak hrozí, že ju budú strašiť po dlhé roky. Strata hmotnosti sa u každej ženy líši. Väčšina štúdií tvrdí, že ženy si zachovajú jeden až päť kilogramov v období šiestich až dvanástich mesiacov po pôrode. Jedna z troch žien sa popôrodných kíl zbavuje dlhšie. Nízkokalorické diéty sa v každom prípade počas ani po tehotenstve neodporúčajú. Rýchla strata hmotnosti môže totiž spôsobiť nerovnováhu živín, ktoré sú potrebné na to, aby sa telo po pôrode plne zotavilo a aby bola matka schopná dojčiť. 
Viac o téme: PôrodChudnutie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu