Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Mladík si chcel zalietať na rogale, aby sa pokochal prírodou: Inštruktor ho nepripol na lano!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: YouTube/Guardian News)

INTERLAKEN - Na svoju dovolenku vo Švajčiarsku určite nezabudne mladý Američan, ktorý sa chcel krásou tejto krajiny pokochať z vtáčej perspektívy. Chyba inštruktora rogala sa však takmer postarala o to, že prvý adrenalínový let mohol byť zároveň poslednou prázdninovou skúsenosťou tohto turistu.

Chris Gurksy sa zotavuje zo svojich zranení, ktoré utrpel počas nedávnej dovolenky vo Švajčiarsku. Pri návšteve nádhernej prírody v okolí mesta Interlaken mu napadlo, že absolvuje tandemový let rogalom, aby si pohľad na ňu mohol vychutnať ešte viac. Pilot si však až po tom, ako po štarte opustili pevnú pôdu, uvedomil, že Chrisa neupevnil o rogalo. 

VIDEO Mladík si chcel
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/Guardian News)

"Ľavou rukou som zostal visieť na kovovej tyči a pravou som sa pridržiaval pilotovho plecniaka. Potom mi už pravá ruka klesla a keď sme dopadali, visel som na jeho nohe vo výške zhruba 120 metrov nad zemou," opísal hrozivú situáciu, ktorá sa mohla skončiť tragicky. Gurskyho život teda nevisel len na vlásku, ale na jeho pevnom zápästí viac ako dve minúty. "Pristátie bolo drsné. Nevládal som sa ani pohnúť." 

VIDEO Mladík si chcel
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/Guardian News)

Napriek dramatickým okolnostiam sa celý incident ukončil šťastne a Chris skončil v nemocnici iba s pretrhnutým bicepsovým svalom a zlomeným ľavým zápästím, ktoré nevydržalo tvrdé pristátie, keď sa rogalo prirútilo na zem rýchlosťou 72 km/h. Mladík sa napriek tomu na pilota nehnevá. "Spravil chybu, ale urobil všetko pre to, aby ma zachránil. Manévroval let a dokázal ma aj pridržiavať. Nemôžem sa na neho hnevať," dodal. 

Viac o téme: ŠvajčiarskoRogalo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu