Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO desivej smrti: Nemec (†50) skočil s kamarátmi zo skaly, neotvoril sa mu padák

(Zdroj: YouTube)

LISABON - Päťdesiatročný Nemec sa zabil pri adrenalínovom športe v portugalskom meste Nazare. Spolu s priateľmi base jumpermi si chcel vyskúšať skok zo skaly na piesočnatú pláž, no neotvoril sa mu padák v tej správnej chvíli. Kým jeho kamarát dosadol bezpečne na zem, on na ňu tvrdo dopadol vo vysokej rýchlosti. Hrôzostrašné chvíle sú zachytené na videu.

Tragická smrť muža a ženy: Romantika sa zmenila na horor, pád z obľúbenej vyhliadky

Na záberoch počuť svedka, ako kričí "Nie, nie" a potom sa po anglicky pýta preživšieho: "Si v poriadku?" Anglicky hovoriaca žena zase v strachu hovorí: "Bože môj!" Padák muža, ktorý zahynul, sa otvoril až po tom, čo dopadol na zem.

K incidentu došlo v pondelok napoludnie na pláži Praia do Norte v rybárskom mestečku Nazare. Popredný portugalský denník Correio da Manha uviedol, že obeťou bol 50-ročný Nemec. Úrady potvrdili, že išlo o cudzinca. Privolaní hasiči, polícia a záchranári, ktorí prišli na miesto nešťastia, už nemohli pre muža nič urobiť. Bol prehlásený za mŕtveho krátko pred 13. hodinou. K tragédii došlo blízko miesta, kde v júli 2013 zomrel 29-ročný Švéd, ktorému sa taktiež neotvoril padák.

Video nie je vhodné pre maloletých divákov a ľudí s citlivou povahou.

Šéf námornej polície Paulo Agostinho informoval, že nemecký base jumper padal približne z výšky 95 metrov a potvrdil, že muž, s ktorým skákal, bol jeho portugalský priateľ. Na zem mohol dopadnúť približne v rýchlosti 160 km/h. Psychológovia teraz pomáhajú priateľom obete, ktorí boli svedkami tragédie. Pitva prebehne v  hlavnom meste regiónu.

Útesy v Nazare sú obľúbeným miestom pre base jumping a nadšenci zverejňujú potom svoje videá zo skokov na sociálnych sieťach. Pláž Praia do Norte je však vyhľadávaná aj surfermi, keďže vysoké vlny sa už postarali o niekoľko svetových rekordov.

Viac o téme: PádPadákBase jumping
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu