Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Zažite sedem dní socializmu!

Čašníčky sa tešia na nových rekreantov. Zobraziť galériu (3)
Čašníčky sa tešia na nových rekreantov. (Zdroj: Nový Čas)

TATRANSKÁ LOMNICA - Vítame účastníkov retropobytu rekreácie Revolučného odborového hnutia (ROH)! Takýmto sloganom budú dnes vítať dovolenkárov z Prahy v hoteli Morava v Tatranskej Lomnici. Práve tento víkend totiž štartujú v hoteli pilotný týždňový pobyt pre pamätníkov odborárskych zájazdov z čias minulých.

„Dnešní dovolenkári prídu a robia si vlastný program. Vôbec to tu spoločensky nežije tak ako kedysi. V dnešnej modernej dobe chceme našim hosťom nostalgicky pripomenúť ich kedysi veľmi obľúbené zájazdy ROH,“ prezradila riaditeľka hotela Morava Iveta Šestáková (36). Tá si sama ešte ako malé dievčatko tieto časy pamätá. „Moja mamka tu pracovala 40 rokov. Trávila som tu pri nej veľa času,“ spomína Šestáková.

Týždňový retropobyt v hoteli Morava bude skúšobným pobytom pre rekreantov. Riaditeľka nad projektom netají vzrušenie: „Uvidíme, ako sa to ujme. Aj keď máme nahlásených len 90 ľudí, mám z toho dobrý pocit. Veď projekt sa len rozbieha.“

Keďže hotel patril v minulosti istej českej poisťovni, hostia pochádzajú z Českej republiky. Dnes ráno sa z Prahy do Popradu vypraví vozeň s kultúrnym referentom a hosťami, ozdobený vlajkami ROH, pripomínajúci zašlé časy. Špeciálny vagón bude pripojený k bežnej súprave a odvezie rekreantov do Popradu. Tam prestúpia na električku do Tatier. Pri hoteli im na privítanie zaspieva odborárske piesne detský spevácky zbor v uniformách.

Rekreantov čaká program ako kedysi: hromadné prechádzky, výlety, večere, spoločenské večierky, posedenia. Už o siedmej ráno ich rozhlasom zobudí odborárska pieseň.

Ceny týždňových pobytov
Dospelí 5 590 korún
Seniori (nad 50 rokov) 4 750 korún
Deti (5 - 15 rokov) 2 990 korún
Deti do 5 rokov zadarmo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu