Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nemáte šancu uhádnuť, čo je zachytené na tejto FOTO: Ak sa vám to podarí, ste fakt dobrí

(Zdroj: reddit)

LONDÝN - Na internete sa objavila ďalšia fotografia, ktorá mätie užívateľov. Na prvý pohľad sa zdá, že zachytáva abstraktne pôsobiaci kus betónovej dlažby s mokrým fľakom od vody. V skutočnosti však ide o čierne auto, ktoré dokonale odráža vonkajšie okolie a pôsobí tak ako neviditeľné.

Na zábere je vidieť len časť ľavej prednej pneumatiky, no žiadne iné viditeľné stopy auta. Keď sa však na fotografiu zadívate dlhšie, uvidíte, že v skutočnosti je viditeľný aj bok auta. O čo teda ide? Ide o auto čiernej farby, ktoré je tak dobre vyleštené, že dokonale odráža vonkajšie okolie a vytvára bezchybnú ilúziu. 

Nemáte šancu uhádnuť, čo
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: reddit)

Karikaturista zverejnil poriadne ťažkú hádanku na FOTO: Nájdite sedem rozdielov!

Keď pozorne preskúmate fotografiu, možno si všimnete aj malé šmuhy a nedokonalosti, ktoré na aute zostali po leštení. Tí, ktorí snímku prvýkrát videli na Reddite, zostali mimoriadne zaskočení a pýtali sa, či bola nejakým spôsobom počítačovo upravovaná. Odpoveď znie, nie. Celý trik spočíva v šikovnej optickej ilúzii. Po odhalení pravdy sa našli aj takí, ktorí pochválili majiteľovo auto a jeho zručnosti pri umývaní a leštení povrchu. Niekto v komentároch dokonca prirovnal auto k schopnosti kamufláže, ktorá sa objavila vo filme s Arnoldom Schwarzeneggerom, Predátor.

Viac o téme: AutoOptická ilúzia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu