Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO V Izraeli sa malo naplniť staré proroctvo o červenom teliatku: Veriaci sú vo vytržení

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Youtube/The Temple Institute)

JERUZALEM - Riaditeľ inštitútu Temple Institute, rabín Chain Richman, oznámil, že svet očakáva obnovu biblickej čistoty a príchod Mesiáša v kresťanstve a judaizme. Po dlhých storočiach sa totiž údajne naplnilo proroctvo o teliatku červenej farby. Práve jeho príchod na tento svet by mal signalizovať koniec dní.

Video zachytáva malé teliatko nezbedne pobehujúce okolo svojej matky a hľadajúce jej mliečne žľazy. Drobné štvornohé stvorenie nemá ani poňatie o tom, s akou úctou k nemu vzhliadajú veriaci v Izraeli. Podľa proroctva sa totiž v roku, ktorý ma na začiatku číslo 2000, narodí červená jalovička, ktorá bude signalizovať koniec dní a príchod Mesiáša. S ním má byť zaroveň obnovená čistota sveta. "Je čas na nový, Tretí chrám," vyjadril sa rabín Richman. Podľa proroctva je výstavba nového, v poradí tretieho chrámu, spojená práve s príchodom červenej jalovičky na tento svet. 

VIDEO V Izraeli sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube/The Temple Institute)

Rabíni už tri roky podporujú špeciálny program zameraný na vytvorenie dokonale červeného teľaťa. Embryá plemena Angus boli implantované do tradičných izraelských kráv a  zdá sa, že po rokoch práce sa dostavil dokonalý výsledok, ktorého opis zodpovedá stvoreniu z proroctva. Jalovica je totiž červená a jednofarebná bez akýchkoľvek škvŕn, čo je veľmi zriedkavé. Proroctvo v hebrejskej Biblii uvádza, že krava musí byť červená a "bez poškvrny". 

Vedec vraj rozlúštil najzáhadnejšiu knihu sveta: Určená len pre dámy

Čo sa týka hľadania vhodného kandidáta, všetko sa začalo už v roku 1999, kedy sa teliatko červenej farby narodilo, ale bol to býček. Nádej svitla rabínom aj v roku 2002, ale červená jalovička mala zopár bielych chĺpkov. "Teraz sme najbližšie k tomu, aby nastal čas očisty. Ak za posledných dvetisíc rokov neprišla na tento svet červená jalovica, možno preto, že nebol správny čas. Ale toto je pre Izrael nová výzva. Musíme sa modliť," dodal Richman. Podľa rabína Hillela Weissa ale začiatok konca nastal už vtedy, keď sa Donald Trump rozhodol otvoriť americké veľvyslanectvo v Jeruzaleme.

Viac o téme: IzraelProroctvoPríchod mesiášaČervená jalovica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu