Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Študent medicíny prehovoril o svojej najhoršej šichte v nemocnici: Toto mu nezávidí určite nikto!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Život študenta medicíny praxujúceho v nemocnici je čokoľvek, len nie nudný. Práca s pacientmi rôzneho veku nedáva šancu rutine a denne sú študenti zásobení situáciami, ktoré sú pre bežných smrteľníkov nepochopiteľné. O svoju najhoršiu skúsenosť sa podelil jeden z nich.

Medik, ktorý vystupuje pod menom Abhishark, sa na sociálnej sieti podelil o skúsenosti z jednej svojej zmeny. Spomína na pacienta, ktorého nazval Buck. Zážitok s ním považuje za to najhoršie, s čím sa počas svojej krátkej praxe v zdravotníctve stretol. Priamo pred očami sa mu totiž začala rozpadať končatina tohto muža. 

Študent medicíny prehovoril o
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Malo ísť o sedemdesiatročného diabetika, ktorému hygiena veľa nehovorila. "Zvykol som si na všeličo, ale toto bol extrém. Do jeho izby nechcel ísť nikto, ten smrad bol fakt neznesiteľný," píše študent. Buck si ale zo svojho nevábneho odoru nerobil príliš ťažkú hlavu a hovoril, že je celkom pohodlné takto smrdieť, aspoň mu dá každý pokoj. Nakoniec mladíkovi ukázal, čo ho vlastne trápi. Jeho noha bola od kolena dolu takmer čierna. Pripustil, že ho pobolieva asi dva mesiace, ale do nemocnice prišiel iba preto, lebo na tom trvala jeho manželka.

Medici prehovorili o tom, čo sa im stane, keď pitvajú mŕtvolu: Takéto PRIZNANIE by ste nečakali

Aj keď mal tú nohu obviazanú, Abhisharkovi bolo jasné, že má silnú gangrénu. Končatinu mu preto začal opatrne odhaľovať. Zostal v šoku, keď niečo uviazlo v obväze. "Bol to prst z jeho nohy. Ak si myslíte, že pacient prepadol panike, keď uvidel svoj prst v mojej ruke, mýlite sa. Rozosmial sa," opisuje situáciu medik. Buck si vraj potom sám odtrhol aj ďalší prst a celkom sa na tom zabával. "Nezostávalo mi nič iné, iba mu oznámiť, že v jeho prípade budú musieť lekári pristúpiť k amputácii. Síce som sa smial s ním, ale v mojom vnútri všetko kričalo."

Študent medicíny prehovoril o
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Napriek tejto skúsenosti Abhisharkova šichta nekončila. V ten deň ešte schytal ranu, ktorú mu uštedril nespokojný pacient podnosom plným jedla. Tiež si musel vypočuť kardiaka, ktorý skončil na nemocničnom lôžku po tom, ako s priateľkou skúšali bizarné sexuálne polohy. "A keď mi už konečne zostalo trochu času a chcel som doplniť energiu čipsami, zasekol sa automat," povzdychol si Abhishark.

Viac o téme: NemocnicaGangrénaŠtudent medicíny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu