Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Zoo nemala zebru, tak premaľovala iné zviera: Na fiasku sa baví celý internet

Osla premaľovali na zebru
Osla premaľovali na zebru (Zdroj: Facebook/Mahmoud A.Sarhani)

KÁHIRA - Zoologická záhrada v egyptskom hlavnom meste Káhira pomaľovali osla čiernymi pruhmi a vydávala ho za zebru. Fotografiu zvieraťa zverejnil osemnásťročný študent a na Facebooku ju zdieľalo viac ako 7500 ľudí. Informoval o tom britský server Daily Mail. Zoo ale popiera, že chcela návštevníkov klamať.

Snímku z Káhiry zverejnil študent Mahmúd Sarhan. "Skončila prehliadka a my sme sa rozhodli, že urobíme niekoľko fotiek. Keď ku mne prišiel, už na prvý pohľad som si uvedomil, že to nie je zebra, ale pomaľovaný somár," povedal Sarhan.

Z fotografie je zrejmé, že pruhy sú rozmazané. Uši zvieraťa sa oveľa viac podobajú ušiam osla ako zakrúteným ušiam zebry. Niekoľko veterinárov v Egypte tiež potvrdilo, že išlo o osla. Zoologická záhrada ale obvinenia odmieta.

Osla premaľovali na zebru
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Facebook/Mahmoud A.Sarhani)

Nie je to pritom prvýkrát, čo niektorá zoologická záhrada vydávala osla za zebru. V roku 2009 zoo v Gaze priznala, že keď zebry počas ozbrojeného konfliktu uhynuli od hladu, nahradila ich dvoma pomaľovanými oslami. Podobne v roku 2013 sa návštevníci zoo v Číne cítili podvedení, keď záhrada vydávala tibetského mastifa, známeho tiež ako tibetskú dogu, za "afrického leva".

Viac o téme: OsolZebraEgyptKáhiraPremaľovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu