Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Pes v lietadle takmer spôsobil katastrofu: Otvoril batožinový priestor počas letu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MOSKVA - Letadlo Boeing 737 z Petrohradu muselo v nedeľu núdzovo pristáť na moskovskom letisku Šeremeťjevo, keď sa v pilotnej kabíne vo výške 4000 metrov rozsvietila kontrolka signalizujúca otvorený batožinový priestor. Až potom vyšlo najavo, že dvere uvoľnil malý pes, ktorý nebol v klietke správne pripútaný, napísal server Newsru.com.

Pes prehryzol vnútornú prepážku, čím spôsobil, že sa otvorila predná časť dverí batožinového priestoru. Tie sa ale pootvorili iba natoľko, že sa pes nimi nepredral, a tak zostal nažive.

Incidenty s prepravovanými zvieratami nie sú v Rusku žiadnou výnimkou. Napríklad vo februári pracovníci poľnohospodárskej inšpekcie na letisku v Chabarovsku pri medzipristátí skonfiškovali živú levicu, ktorá mala namierené z Penzy do mesta Zeja v Amurskej oblasti, ale bez akýchkoľvek dokumentov. Majitelia neskôr tvrdili, že na doklady zabudli.

Colníci na moskovskom letisku Domodedovo zase vlani v zime v ruksaku pasažiera z Dubaja objavili 285 jašteríc, chameleónov a rôznych chrobákov; dvanásť z nich let neprežilo. Cestujúci tvrdil, že ich kúpil na trhu za 150 dolárov. O rok skôr v batožine iného cestujúceho našli colníci tri desiatky plazov - a pasažier tvrdil, že ide o domácich miláčikov. 

Viac o téme: PesLietadloNúdzové pristátieRusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu